Publicitat
Publicitat

Les exportacions baixen un 6,9% al juny

Les dades del departament d'Estadística mostren també un augment de les importacions del 7,6%

El departament d'Estadística ha facilitat aquest dilluns les dades del comerç exterior al mes de juny, que mostren que les importacions durant aquest mes han pujat a 107,51 milions d’euros, el que suposa un augment del 7,6% respecte al juny de 2016. Destaquen positivament els grups del transport, amb un 27,4% més, l'industrial, amb un augment del 19,1% i la farmàcia i perfumeria, que ha pujat un 14,3%. Per contra, tenen un descens remarcable els grups de l'electrònica, amb un 12,8% menys i la construcció, amb un descens del 9,9%. 

Pel que fa a l’acumulat del darrers dotze mesos, les importacions han tingut un valor de 1.276,83 milions d’euros, el que suposa un creixement del 6,3% respecte a l’acumulat del període anterior, en que les importacions en valor van ser de 1.201,16 milions d’euros. Sense el capítol de l'energia, les importacions augmenten un 6,2% en comparació al període anterior. Això es a causa que totes les partides menys una presenten valors percentuals positius, i destaquen la joieria (32,8%) i el transport (16,7%). D’altra banda, només presenta valors negatius la partida de l'electrònica, que baixa un 1%.

Durant el primer semestre d'aquest any, el total d’importacions és de 613,08 milions d’euros, amb un augment del 9% respecte al mateix període de 2016. Destaquen amb valors positius l'energia (39,5%), la joieria (17%) i el transport (16,7%).  

Pel que fa a les exportacions, al juny han sumat 9,10 milions d’euros, amb un descens del 6,9% respecte al mateix mes de l’any anterior. Les partides exportades que destaquen pel seu creixement són les begudes i el tabac, i la joieria. presenten descensos remarcables les partides de farmàcia i perfumeria, el transport, el vestit i calçat, i el grup diversos. 

Pel que fa a l’acumulat dels darrers dotze mesos, les exportacions tenen un valor de 95,73 milions d’euros, amb un augment del 9,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Destaquen les partides de la joieria, la farmàcia i la perfumeria, i la industrial. Altrament, presenten descensos destacables els combustibles i les begudes i el tabac. 

En el primer semestre d'enguany, el total d’exportacions és de 51,58 milions d’euros, amb un creixement del 10,6% respecte al mateix període de l’any anterior. Destaquen les partides de la joieria, la farmàcia i perfumeria, i la construcció. En canvi, les partides negatives més destacades són els combustibles i les begudes i el tabac.  

Finalment, pel que fa a les importacions mensuals expressades en dades ajustades, és a dir, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any, mostren una tendència general a la baixa en els darrers cinc mesos, amb dues dècimes negatives per a aquest mes de juny. Seguidament, les variacions intermensuals de les exportacions, expressades en els mateixos termes, mostren una tendència també a la baixa en els darrers cinc mesos. Aquest últim mes de juny les exportacions se situen en un 2,9% negatiu.