Economia 28/03/2022

L’estructura de la ‘segona pell’ d’Epizen agafa forma

La col·locació dels suports on s’instal·laran les làmines del revestiment deixen entreveure la nova fesomia de l’edifici

Ara Andorra
2 min
EPIZEN exterior 2022.03.09

Sant Julià de LòriaLa instal·lació, els darrers dies, de l’estructura metàl·lica exterior que subjectarà les làmines tensades que donaran la imatge definitiva a la façana d’Epizen ha començat a canviar la fesomia d’aquest edifici. Les enormes bigues de ferro en forma de ziga-zaga on s’hi col·locarà l’anomenada ‘segona pell’ deixen entreveure el resultat final, tal com es mostra a la foto que acompanya aquesta informació, feta aquest dilluns, i la recreació virtual de la façana.

Els responsables del nou complex comercial i els tècnics d’obra han fixat el proper estiu per a l’obertura, posposant-la d’aquesta manera unes setmanes per garantir la seguretat de tot el conjunt. Fonts properes al projecte han destacat que els treballs avancen a bon ritme, més si es té en compte que un centre comercial d’aquestes dimensions sol construir-se en 36 mesos i en el cas d’Epizen es farà en la meitat de temps.

Representació virtual de l'estat final d'Epizen.

El nou centre comercial, de 54.000 metres quadrats en el seu conjunt, obrirà en dues fases. Dels 27.000 m2 destinats a espai comercial i de restauració, se n’obriran al públic un total de 15.000 en la primera fase mentre que els 12.000 restants, entre els quals destaca una gran zona de restauració i una terrassa a l’aire lliure a la planta superior habilitada per concerts i espectacles s’obriran en la segona fase.

Les zones comercials interiors de les plantes baixa i primera estan pràcticament enllestides mentre que en paral·lel avancen els treballs de l’exterior, on en els propers dies hi ha previst que s’instal·li la ‘segona pell’ un cop acabada de col·locar l’estructura que la subjectarà, i que donaran a Epizen una imatge d’edifici singular. 

stats