Economia 11/03/2021

L'IPC del febrer, al 0,7%

Els principals grups que presenten variacions positives són els de vestit i calçat, i construcció

ANA
2 min
Una botiga de vestit i calçat.

Andorra la VellaLa variació anual de l'Índex de Preus de Consum (IPC) durant el mes de febrer del 2021 és del +0,7%, segons publica aquest dijous el departament d'Estadística. Aquesta dada és resultat de les variacions observades en els grups de béns i serveis que componen l'IPC. Els principals grups amb una influència positiva són els relacionats amb el vestit i calçat, amb un augment de quatre punts i cinc dècimes (+10,4%), i el transport, amb un creixement de dos punts i sis dècimes (-2,3%).

Per contra, els principals grups amb una influència negativa en la taxa anual de l'IPC són els de begudes alcohòliques i tabac, amb una disminució d'un punt i sis dècimes (+0,3%) i el de salut, amb una disminució de vuit dècimes (+0,2%). Els grups que han mantingut la variació anual dels preus són els d'ensenyament (+1,5%) i hostaleria (+0,6%).

Quant a la inflació subjacent, que és la variació de l'IPC sense tenir en consideració els productes energètics i els productes frescos, la variació anual durant el febrer se situa en l'1%, tres dècimes superior a l'IPC registrat al mateix mes de l'any anterior. Pel que fa a la resta de grups especials, cal destacar el decreixement menor en la variació anual dels productes petroliers, que passa del -13,2% al -6,2%. En el mateix sentit que els productes petroliers, els productes frescos augmenten, passant de l'1% a l'1,3%.

Països de l'entorn i UE

La variació anual de l'IPC avançat d'Espanya al febrer se situa en el 0,0%. En cas de confirmar-se disminuiria cinc dècimes respecte de la xifra registrada al mes de gener. L'IPC definitiu es publicarà el pròxim 12 de març.

En el cas de França, la variació anual de l'IPC se situa en el 0,4%. En cas de confirmar-se disminuiria dues dècimes respecte de la xifra registrada al gener. L'IPC definitiu es publicarà el pròxim 16 de març.

A nivell de la Unió Europea, l'evolució dels preus de l'Índex de Preus de Consum Harmonitzat (IPCH) se situa en el 0,9% al febrer del 2021.

stats