Economia 22/05/2018

Martí clourà la 29a Trobada Empresarial al Pirineu

Un dels ponents destacats serà Josep Borrell, mentre que Crèdit Andorrà continuarà donant suport a la cita tres anys més

Ana
3 min
El conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, i el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, en la roda de premsa de presentació de la cita. / M. F. (ANA)

Andorra la VellaLa Trobada Empresarial al Pirineu arriba aquest any a la 29a edició i ho farà tractant la temàtica del creixement sostenible ('Liderant un creixement sostenible'), tal com ja s’havia avançat, els dies 14 i 15 de juny a la Seu d’Urgell. Un dels aspectes de les jornades que s’ha fet públic aquest dimarts, en la presentació de la cita a Andorra, és que serà el cap de Govern, Toni Martí, el responsable de cloure la cita. Ho farà juntament amb un ministre espanyol que encara no ha estat confirmat. D’altra banda, l’acte inaugural, que tindrà lloc també divendres 15 de juny, anirà a càrrec d’un representant de la Generalitat. L’acte de presentació de la cita també ha servit perquè Crèdit Andorrà i l’Associació Trobada Empresarial al Pirineu hagin signat un nou conveni de col·laboració per a les properes tres edicions (2018, 2019 i 2020). Cal recordar, en aquest sentit, que l’entitat bancària dona suport a les jornades des del 2006.

Tal com ha explicat el president de la Trobada Empresarial al Pirineu, Vicenç Voltes, la temàtica del creixement sostenible s’abordarà des de “dos continguts molt rellevants”, com són la Unió Europea i el seu futur i les noves tecnologies. Per aquest motiu, un dels ponents destacats serà precisament l’exministre i expresident del parlament europeu Josep Borrell, que protagonitzarà el divendres 15 de juny una tertúlia amb l’economista alemany Juergen B. Donges amb els quals s’espera que es pugui aportar una visió “de present i de futur” sobre la UE. D’aquesta manera, Voltes ha defensat que Borrell és una persona amb un gran bagatge i amb “idees pròpies” i que juntament amb Donges haurien d'aportar “llum” de “per on pot anar” la situació de futur de la UE.

Dijous 14 a la tarda, a la Seu d'Urgell, arrencarà l’edició d’enguany, amb una conferència de la psicòloga clínica Inma Puig que parlarà de lideratge i motivació d’equips. Tot seguit es farà una taula rodona sobre experiències empresarials d’èxit amb clau lleidatana amb Joan Barri, CEO de Teresa Carles; Joan Mayoral, CEO de Sofos Energy i Neo Sala, fundador de Doctor Music. Per cloure la primera jornada es farà una conferència del presentador, formador i conferenciant Javier Luxor que parlarà sobre el lideratge de persones. Ja divendres, i després de la inauguració hi haurà una taula d’economistes sota el títol ‘Perspectives de l’economia catalana: el paisatge després de la batalla’, amb el director de Conjuntura i Economia Internacional de Funcas, Raymond Torres, i l’exsecretari d’Estat d’Economia i membre del Fons Monetari Internacional, David Vegara. També al matí es farà la taula rodona ‘Empreses de creixement ràpid’ amb el director general d’Eurofirms, Miquel Jordà; el fundador del grup Hotusa, Amancio López, i la directora general de Frit Ravich, Judith Viader. Després del dinar hi haurà la tertúlia entre Borrell i Donges, sota el títol ‘Quina direcció ha de prendre la Unió Europea?’. Tot seguit s’abordarà la intel·ligència artificial i les criptomonedes amb el professor d’Investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques Ramon López de Mántaras i el cofundador de BTC Guardian Carlos B. Steinblock. ‘La fusió de la transició energètica i de la disrupció digital’ serà la ponència que oferirà el director general de Tesla Espanya, Jorge Milburn, tot just abans de la cloenda.

La trobada espera uns 600 participants, que és la xifra que es registra en anys anteriors, sent, d’aquesta manera, la més nombrosa, d’entre les jornades privades que s’organitzen a Catalunya, tal com ha destacat Voltes, que ha manifestat que un 15%-20% són persones que arriben des d’Andorra. “Hi ha fidelitat i la participació no davalla”, ha manifestat Voltes.

El conseller executiu i director general de Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha destacat que el lema d’aquest any és un punt de partida “profundament interessant i amb potencial transformador i de creixement”.

stats