Economia 05/09/2019

Les matriculacions a l'agost s'incrementen un 9,4%

Les dades mostren que en els darrers tres mesos la xifra ha baixat un -0,9% respecte al 2018

Ara Andorra
1 min
Vehicles en un concessionari. / ANA

Andorra la VellaLes matriculacions de vehicles durant aquest mes d'agost han estat de 371, un fet que suposa un 9,4% més respecte al mateix mes de l'any anterior. Tot i que aquesta dada esdevé positiva, val a dir que pel que fa a les dades mensuals ajustades es constata una lleugera variació mensual a la baixa en els darrers tres mesos, situant-se aquest mes d'agost en un -0,9%. Respecte a les matriculacions totals en els darrers dotze mesos, trobem 4.433 vehicles matriculats respecte a 4.485 del període anterior, el que suposa una variació percentual negativa de -7,4%.

Segons les dades presentades pel departament d'Estadística, durant aquest mes d'agost es poden apreciar tot un seguit de variacions positives: camions i camionetes amb un 89,3%, i motocicletes i ciclomotors amb un +42,6%. En canvi, s'han mantingut estables altres tipus de vehicles amb un 0,0%. Per contra, els turismes presenten una davallada del -9,3%.

Durant el mes d'agost, les bones notícies recauen sobre els vehicles de gasoil (+17%) i gasolina (+7,8%). Pel que fa als vehicles totalment elèctrics, s'han enregistrat només set matriculacions contra les 12 del mes d'agost del 2018. En el cas dels vehicles híbrids, en termes globals se n'han matriculat 8, dos més que l'any anterior.

De gener a agost del 2019, els grups que han tingut variacions positives respecte al mateix període de l'any 2018 són: gasolina (5,0%), híbrids de gasoil no endollable (2 vehicles) i elèctrics (1 vehicle). En termes negatius, els de gasoil se situen en un -17,6% i els elèctrics 35 vehicles. Tanmateix, els híbrids de gasolina endollable representen 21 vehicles menys i els híbrids de gasolina 12 vehicles menys.

stats