Publicitat
Publicitat

Les negociacions entre l'AREB i els treballadors de BPA avancen en un "clima constructiu"

El cap de Govern, Toni Martí, assegura que "tenim ecos d'una banda i de l'altra" que indiquen que les negociacions "estan avançant força"

El cap de Govern, Toni Martí, ha celebrat que les negociacions entre l'AREB i els treballadors de BPA, que han de cloure aquest divendres, estan "avançant força i en un clima constructiu". Durant la seva visita a AINA, Martí ha assegurat que "tenim ecos d'una banda i de l'altra" que això està sent així. Un fet, ha afegit, "que celebrem".

Aquest divendres és l'últim dia del termini que es van marcar totes dues parts per tal d'arribar a aquesta entesa, tant pel que fa a la continuïtat dels treballadors com pel que fa a les indemnitzacions dels acomiadaments que hi puguin haver.

"Respecte" per les accions legals empreses pels germans Cierco

En relació a les accions legals interposades pels germans Cierco contra la intervenció de BPA, Martí només ha mostrat "respecte" cap a les decisions que creguin més convenients els accionistes majoritaris del banc. El cap de Govern també s'ha referit a la diferència de criteri a l'hora de calcular el valor de Banco Madrid entre l'AREB, que l'ha valorat en zero, i els administradors concursals de l'entitat, que han apuntat a un superàvit de 42,8 milions d'euros un cop satisfets tots els compromisos amb els creditors.

Tal com ja va apuntar el ministre d'Afers Exteriors, Gilbert Saboya, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres de dimecres, "això és una valoració comptable que l'AREB va fer des d'un punt de vista de precaució". En aquest sentit ha afegit que "estaríem més que satisfets de que el que diuen les institucions espanyoles es pogués complir, però malauradament s'ha vist que en molts casos no s'acaba de complir".

Etiquetes