La pandèmia ha permès al sector hoteler fer de cop les reformes que tenien pendents

Un dels exemples més clars és l'Andorra Park Hotel que estrena vestíbul, habitacions i passadissos, a més de l'àrea comuna d'esmorzar

Amb l’arribada de la tercera generació a la direcció general, l’Andorra Park Hotel va iniciar fa un parell d’any un   procés de renovació  que transformaria un dels establiments més   emblemàtics  del país. Però no ha estat fins ara, amb l’empenta que els ha donat una situació inevitable –la de la pandèmia–, que l’establiment ha acabat de renovar per complet les seves instal·lacions.

Són molts els   hotels  del Principat que han aprofitat l’aturada econòmica provocada per la Covid-19, per fer obres o replantejar la seva estratègia comercial, i l’Andorra Park Hotel seria un dels exemples més clars. El seu mànager,   Marc Garcia, ha detallat a l’ANA Economia que “durant aquests mesos que hem estat tancats hem refet l’entrada de l’hotel, habitacions, passadissos o l’espai de l’esmorzar; tot i que el procés de renovació va començar l’any passat, quan es va presentar la nova imatge corporativa, amb un canvi en el logotip de l’hotel, es van potenciar les activitats culturals i la sostenibilitat va passar a ser un dels valors més importants de l’empresa”.

Un altre dels espais estrella de l’hotel que s’ha pogut “reenfocar” és el   jardí, amb l’objectiu de donar-li també “la seva pròpia personalitat”. Val a dir que, dins la dinàmica de renovació, l’empresa va inaugurar, fa poc més d’un any, el seu propi   hort  dissenyat per la paisatgista   Teresa Galí-Izard. “Volem que sigui també un hotel per als ciutadans d’Andorra, que el puguin passejar, que puguin gaudir de les plantes aromàtiques que tenim aquí”, puntualitza Garcia.

Les reformes hoteleres dutes a terme mentre el país va estar tancat, s’han assumit malgrat la   manca de turistes, però molts empresaris s’ho han pres com una   inversió. En el cas de l’Andorra Park, asseguren que les renovacions fetes ja estaven prèviament marcades al   calendari, “però la crisi ens va donar l’oportunitat de fer-les totes de cop”, afirma el mànager de l’hotel.

L’establiment, un dels més emblemàtics del país per la seva situació i antiguitat, ha decidit no obrir el 100% de les seves instal·lacions per garantir la seguretat dels seus clients i limitar l’aforament d’alguns   espais comuns. La seva previsió d’ocupació a mig termini “és bona”, i de cara al setembre i l’octubre esperen recuperar   hostes  habituals com els corporatius.