Publicitat
Publicitat

El pla de resolució de BPA, a mitjans de juny

L'AREB ha donat a conèixer el termini, però sense concretar per quin escenari de resolució s'optarà fins que no es concloguin els treballs d'anàlisi interns

L'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries (AREB) ha anunciat aquest dimarts que preveu presentar el pla de resolució de Banca Privada d'Andorra (BPA) "previsiblement a mitjans de juny". L'AREB ha indicat que aquest és el proper objectiu de l'entitat, per tal que el pla de resolució pugui ser immediatament aprovat pel Consell d'Administració de l'AREB i es pugui iniciar la seva implementació ordenada. A continuació, segons ha informat mitjançant un comunicat, el pla es presentarà al Govern i al Consell General.

Malgrat tot, l'AREB no ha concretat encarà en què consistirà la resolució de l'entitat bancària. En aquest sentit, han afegit que a dia d'avui no es factible definir amb exactitud els diferents escenaris de resolució per BPA fins que concloguin els treballs d'anàlisi interns. Per això, ha volgut deixar clar que "l'anticipació d'aquests possibles escenaris són meres especulacions". L'objectiu del pla de resolució és minimitzar les pèrdues i maximitzar la preservació del seu valor, prioritzant l’encaix i la significació internacional de la plaça financera andorrana.

Continuen treballant per desbloquejar l'operativa amb els corresponsals

L'AREB també ha informat que, conjuntament amb les autoritats competents del país i els equips professionals de BPA, s'està treballant per desbloquejar l'operativa amb els corresponsals nacionals i estrangers per poder dur a terme el procés de resolució de forma efectiva, calcular el valor dels actius i dels passius de l'entitat i identificar quina operativa del banc i els seus clients és viable a llarg termini i, finalment, seguir dotant BPA de la liquiditat necessària per poder continuar donant servei als seus clients.

En el comunicat d'aquest dimarts, fet quatre setmanes després de la constitució de l'entitat, l'AREB ha volgut recordar que la crisi de BPA és "única dins el ventall de crisis d'entitats financeres mundials" perquè es deriva de l'anunci del FinCEN del 10 de març, en el qual considerava a BPA com una entitat de preocupació de primer ordre en matèria de blanqueig de capitals, i la seva intenció de limitar la seva capacitat operativa en un futur pròxim, que a la pràctica "es va materialitzar anticipadament per part de la majoria de corresponsals, custodis, contraparts i operadors de mitjans de pagament, limitant de manera immediata i de manera molt significativa la capacitat operativa de BPA". L'impacte d'aquesta limitació, ha recordat l'AREB, va ser tan sever que va desencadenar les mesures preses per les autoritats andorranes.

Etiquetes