Un total de 48 professionals es formen en la prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme

Les sessions finalitzaran amb una prova el pròxim diumenge 30 de novembre

Ja està en marxa el II Curs de prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme. El taller, organitzat per Andorran Banking i la Universitat d’Andorra (UdA) amb la col·laboració de la Unitat d'Intel·ligència Financera d'Andorra (Uifand), va dirigit a tots aquells subjectes obligats que vulguin aprofundir en la normativa en matèria i compta amb un total de 48 professionals inscrits. S’estructura en vuit sessions que finalitzaran amb una prova el pròxim diumenge 30 de novembre.

El cap de la Uifand, Carles Fiñana, apunta que “es tracta d’un curs molt complet que permet als subjectes obligats conèixer de la mà d’experts reconeguts en la matèria els estàndards internacionals, la normativa andorrana així com les darreres novetats”. Segons declaracions recollides en un comunicat de premsa d'Esther Puigcercós, directora general d’Andorran Banking i responsable acadèmica del curs, les formacions contínues també “permeten que els professionals de la plaça financera del país actualitzin els seus coneixements en la prevenció del blanqueig de capitals, donant així compliment a una de les recomanacions del Moneyval”.

El curs compta amb un professorat compost per professionals de gran prestigi en la matèria del taller com el mateix Fiñana, fiscal d’Andorra 1994-2010 i actual cap de la Uifand; l'actual fiscal general, Alfons Alberca; Enric Olcina, soci de Forensic i responsable de prevenció del blanqueig de capitals i finançament del terrorisme de KPMG a Espanya, així com amb altres professionals de la Uifand i els responsables de compliment normatiu de les cinc entitats bancàries del país.