Publicitat
Publicitat

Els propietaris de BPA obren una investigació pròpia

Informen que estan revisant les auditories que havien autoritzat les pràctiques de l'entitat. Mentrestant, els portaveus dels treballadors de BPA alerten dels primers acomiadaments de personal d'empreses externes

Els germans Ramon i Higini Cierco Noguer, expresidents no executius de Banca Privada d'Andorra (BPA) han impulsat la seva pròpia investigació sobre les acusacions dels Estats Units pel suposat blanqueig de capitals a la seva entitat. 

Aquests dos membres de la família propietària del banc intervingut han assenyalat en un comunicat que estan revisant les auditories externes que havien aprovat les pràctiques contra el blanqueig de capitals del banc. Es tracta del primer comunicat als mitjans que la família ha fet després d'esclatar la crisi de la BPA. "Cooperarem amb totes les autoritats públiques i els actors involucrats en aquest assumpte, busquem la claretat en els detalls d'aquestes greus acusacions", assenyala el comunicat dels germans Cierco, la família dels quals es propietària del 80% de l'entitat. 

BPA prescindeix dels serveis de 12 empleats d'una empresa externa

D'altra banda, els portaveus dels treballadors de l'entitat han lamentat que diversos treballadors d'una empresa externa han deixat aquest dilluns a la tarda de treballar a BPA, tot i que es desconeix si han estat acomiadats. Segons Xavier Bonell, el nombre d'empleats subcontractats que ja no han tornat als seus llocs de treball ascendeixen a dotze, i es tracta de personal d'informàtica. En tot cas, els portaveus dels treballadors han volgut deixar clar que no els consta cap acomiadament de cap empleat de BPA, així com tampoc de cap de les seves filials. Segons ha pogut saber l'ARA, als treballadors se'ls hauria donat uns dies de vacances a l'espera de poder-los tornar a recol·locar.

Etiquetes