Economia 17/05/2019

El ràting d’Andbank es manté en BBB amb perspectiva estable

Destaca que l'entitat està millor posicionada que la resta de bancs andorrans ja que es beneficia de la seva diversificació internacional

Agència Ana
2 min
La seu social d'Andbank. / ANDBANK

Andorra la VellaL’agència de qualificació Fitch Ratings ha mantingut totes les valoracions al Grup Andbank: ràting a llarg termini BBB i ràting a curt F3, amb perspectiva estable. El manteniment del ràting confirma el lideratge d’Andbank. Fitch Ratings destaca que Andbank és l’entitat andorrana millor posicionada. L’agència valora la seva diversificació internacional, l’alta qualitat dels seus actius, la forta capitalització de l’entitat, així com la resiliència del seu model de negoci en la generació de resultats. Andbank va ser el primer banc andorrà en iniciar una trajectòria internacional, aquest fet l’ha permès guanyar escala de manera diversificada i sostinguda, i això ha dotat al grup d’una posició privilegiada al Principat.

L’agència assenyala també el potencial de creixement de les seves unitats internacionals: Espanya, Luxemburg, Israel, els Estats Units i el Brasil. El grup Andbank ha consolidat el 2018 el seu lideratge en volum de negoci (23.473 milions d’euros). L’agència destaca que el model de negoci del grup, centrat en banca privada, ha estat capaç de mantenir un bon nivell de resultats recurrents, generant un benefici de 27,1 milions d’euros, un 12% més del pressupostat. Andbank mostra en el tancament 2018 una rendibilitat sobre el patrimoni tangible (ROTE) del 10,03%.

Així mateix, la ratificació és una prova de la sòlida estructura del govern corporatiu de l'entitat, i de l'estricte control intern i de processos que es duu a terme en tot el grup. Fitch destaca el bon nivell de capitalització de l’entitat així com la qualitat i la millora dels seus actius i la bona ràtio de cobertura de la cartera de riscos (ràtio de cobertura de 104,09% i una ràtio de morositat de 3,65%, 5,6% tenint en compte els adjudicats). En aquest sentit, l’agència subratlla i valora que les ràtios de capital d’Andbank són molt adequades pel seu perfil de risc, malgrat que l’adequació a la nova normativa reguladora ha estat un punt d’afectació a la rendibilitat del sector. La fortalesa del grup es reflecteix per la seva ràtio de solvència del 17% (TIER1 'phase-in'), molt superior a la mitjana europea.

stats