Economia 18/12/2020

(Re)impuls a l'aeroport Andorra-la Seu

Gallardo i Calvet anuncien millores en la infraestructura però no concreten encara cap vol

ARA Andorra
2 min
El ministre Gallardo i el conseller Calvet a l'aeroport Andorra-La Seu / M.P.

La Seu d'UrgellL'aeroport d'Andorra-la Seu potenciarà el seu sistema d'il·luminació per guanyar hores d'activitat al dia, en un projecte que preveu una inversió de 400.000 euros i que s'inclou en el conveni signat aquest divendres per ministre d'Economia, Jordi Gallardo, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet. El document té una vigència de cinc anys i l'objectiu “d'enfortir relacions i donar més promoció a l'aeroport, per buscar nous mercats i incrementar l'activitat". Entre les millores anunciades destaquen també l'ampliació a 13 hangars i un punt d'instrucció fronterera. A les preguntes sobre la confirmació de línies de vol regular confirmades, la resposta ha estat “seguim treballant”.

Durant la seva intervenció, Gallardo ha explicat que en el debat d’orientació política “tenim una proposta perquè en els sis primers mesos de l’any que ve siguem capaços de materialitzar vols regulars amb algunes de les destinacions que s’estan analitzant” i, a més, ha anunciat que s’està treballant per poder “tenir vols xàrters turístics” des d’aquest mateix hivern gràcies a la col·laboració del sector privat andorrà. El nou conveni suposarà que l’aportació de l’executiu a la infraestructura passi a ser de 400.000 euros, mentre que fins ara era de 300.000.

Gallardo ha recordat que des que es va obtenir la validació de la maniobra GPS, el Govern va començar a treballar per tal de buscar companyies que volguessin operar. "No hem deixat de tenir contactes amb companyies franceses i espanyoles" i, juntament amb l'Empresa Familiar Andorrana (EFA), "estem treballant per poder participar d'aquest model de servei" gràcies a un estudi que s'està elaborant per obtenir "les millors rutes amb visió empresarial", sobretot pel que fa als vols de distància més curta. En aquest sentit, Calvet ha detallat que, ara, "els operadors veuran dos governs treballant conjuntament" i, aquest fet, "ens dona fortalesa per captar nous mercats".

L'acte de signatura del conveni també ha servit per anunciar que, al llarg del 2021, "tirarem endavant un projecte per disposar d'il·luminació nocturna", ha dit el representant de la Generalitat, "fet que ens donarà encara més potencial". Es tracta d'un projecte que "ja tenim elaborat i que hem de licitar i adjudicar properament", i que suposarà un cost de 400.000 euros d'inversió. Tot i això, "també tenim l'ambició d'anar més enllà", i és per aquest motiu que s'ha explicat que "estem a punt de completar l'espai d'hangars", per la qual cosa l'aeroport en disposarà de tretze, a banda d'un altre que ja es troba en construcció.

Aprofitant la presència de l'ambaixador d'Espanya a Andorra, Àngel Ros, Calvet ha demanat poder disposar "d'un punt d'instrucció fronterera amb tota la seva capacitat", ja que suposaria "acabar de donar totes les potencialitats i funcionalitats a l'aeroport".

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, durant la signatura del conveni. / MP
stats