Economia 01/04/2020

Un dels pocs sectors que creix amb la Covid-19: els videojocs en línia

Els professionals asseguren que la seva economia ha crescut tant com quan es llença un nou joc al mercat

Marc Riera (ana)
1 min
Un servidor de 'World of Warcraft" que presenta cues de gairebé una hora per poder jugar. / ANA

Andorra la VellaEl brot de la Covid-19 està fent que molts sectors econòmics vegin ressentida la seva activitat: gran part dels negocis han baixat persianes temporalment o, qui ho sap, potser definitivament en el pitjor dels casos. Al camp dels videojocs, i mes concretament en aquells que són en línia, passa tot el contrari. La crisi del coronavirus, a través de les mesures de confinament, ha fet que repuntin fins al punt que els servidors on estan allotjats es veuen col·lapsats. Tant és així que professionals del sector han assegurat a l'ANA Economia que aquestes xifres són comparables a les que s'obtenen en el moment que un videojoc surt a la venda, fet que provoca que aquestes empreses obtingin grans beneficis.

Vídeojocs com 'World of Warcraft', de la companyia Blizzard, és un dels que està notant un notable increment de jugadors: més del triple si es comparen amb les dades del mateix mes de l'any anterior. La companyia francesa té més de 10 servidors de parla anglesa i tots ells presenten cues de varis minuts o hores durant gairebé tot el dia.

Fonts properes a la companyia han explicat que "el confinament ha provocat que molts jugadors que havien anul·lat la seva subscripció, enfront a l'avorriment d'estar tancats a casa tot el dia, l'hagin renovat". En aquest sentit, han assegurat que "queda demostrat que els videojocs no només són cosa de nens" i afegeixen que avui dia "són un dels principals passatemps de la societat". D'altra banda, però, recomanen que es "jugui amb responsabilitat, ja que passar hores i hores exposats a una pantalla pot comportar greus problemes de salut ocular i mental".

stats