La relació entre la CEA i la UHA, en suspens

Gerard Cadena es mostra convençut de poder redreçar la situació i evitar així un possible trencament

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) i la Unió Hotelera d'Andorra (UHA) continuen amb un ambient enrarit. La UHA va posar sobre la taula, fa poc més d'un mes, la demanda d'una rebaixa de la quota que actualment està pagant a la confederació perquè la considera excessiva. Creu que la patronal empresarial podria reduir moltes de les despeses que té i així permetre una reducció també de les aportacions dels seus representats. Una queixa que es repeteix respecte al 2012, quan la Unió Hotelera ja va enviar una carta a la confederació apuntant i queixant-se que la quota a pagar era massa elevada.

Davant d'aquesta situació, CEA i UHA s'han citat aquesta setmana per reunir-se i afrontar la problemàtica. Sobre la taula una possible solució o el trencament de les relacions. “Els hi donarem totes les explicacions, els demostrarem que la quota no és elevada, ens asseurem i confrontarem números”, ha defensat el president de la CEA, Gerard Cadena, en declaracions a l'ARA Andorra. Cadena apunta que la UHA té un tracte diferencial respecte a altres representats malgrat que no ha volgut parlar de números en concret, ni de la xifra actual ni del que estaria demanant la Unió Hotelera.

Malgrat que a dia d'avui les posicions estan allunyades, el president de la CEA s'ha mostrat confiat i disposat a escoltar les demandes per redreçar la situació i trobar una “solució beneficiosa per a tots”. Cadena reconeix que la pèrdua de la UHA obligaria a buscar, de manera individual, hotels i restaurants que permetessin representar el sector dins de la patronal empresarial. Tot i que des que la Unió Hotelera va enviar la carta no hi ha hagut contactes formals, el president de la patronal empresarial apunta que les relacions no estan en cap cas trencades i que es treballarà en pro d'una solució pactada.

L'ARA Andorra ha intentat parlar amb el president de la UHA, Carles Ramos, però aquest ha declinat fer declaracions al respecte i s'ha emplaçat a fer-ho un cop s'hagi dut a terme la trobada aquesta setmana. 

  • Etiquetes