Economia 29/10/2020

Les transaccions immobiliàries s'incrementen un 4% el tercer trimestre de l'any

Els immobles d'obra nova cauen fins al 83,3% mentre que els de segona mà pugen un 4%

Ana
1 min
Les parròquies d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. / ARXIU ANA

Andorra la VellaEl departament d'Estadística ha constatat durant el tercer trimestre del 2020 un increment del 4,6% en el nombre de transaccions immobiliàries respecte del mateix període anterior, així com una disminució del 24,9% en relació amb l'acumulat dels darrers dotze mesos.Respecte al nombre de béns immobles transmesos, durant els tres primers mesos de l'any han augmentat el 3,4%. En el mateix període anterior, gairebé tots els béns immobles transmesos van experimentar un increment, a excepció dels locals comercials i magatzems, que en aquest cas han disminuït en un 9,1%. Així mateix, la variació anual de l'acumulat dels darrers dotze mesos mostra una disminució del 21,6%.

En relació amb el tipus d'obra, el nombre de béns immobles d'obra nova transmesos en el tercer trimestre del 2020 ha disminuït el 83,3% respecte al mateix trimestre de l'any anterior, en què la pràctica totalitat de les categories van registrar descensos superiors al 50%. De la mateixa manera, els béns immobles transmesos de segona mà han incrementat el 4%, i totes les categories de béns immobles incrementen, a excepció dels locals comercials i magatzem, que disminueixen un 9,1% respecte al tercer trimestre del 2019.

Respecte al valor dels béns immobles transmesos, durant el tercer trimestre d'enguany ha disminuït en un 11,3%. Segons el tipus d'obra, el valor total dels béns immobles d'obra nova ha disminuït el 91,4%, mentre que el valor dels béns immobles de segona mà s'ha reduït l'11%. L'acumulat dels darrers dotze mesos, tant de béns immobles d'obra nova com de segona mà, també baixa en conjunt fins al 35,6%.

stats