Publicitat
Publicitat

Els treballadors de BPA patiran les mateixes limitacions que els clients de l'entitat

2.500 euros per setmana, és el màxim que han establert i comunicat aquest diumenge al matí els administradors nomenats per l'INAF i la seva directora general, Maria Cosan, als treballadors de BPA en la primera reunió mantinguda des que va esclatar el cas

Fins a dues hores han estat reunits quatre dels representants dels treballadors de BPA, Marc Cornella, Xavi Bonell, Xavier Sendra i Lluís Pérez, i els seus advocats, Manuel Pujadas i Vanessa Durich, amb els administradors de l'entitat intervinguda, Joan Quera i Santiago Guillen i amb la directora general de l'Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), la institució que va intervenir el banc, Maria Cosan. De la reunió ha transcendit només un tema crucial, que afecta els salaris, assegurances "i compromisos" dels treballadors de BPA, els quals patiran les mateixes limitacions que han imposat els administradors als clients, una restricció de 2.500 euros per setmana.

Els treballadors respiren alleujats, dins de la gravetat de la situació, per tenir la garantia dels administradors que continuaran rebent el seu salari, que l'empresa ingressa habitualment el dia 25, amb un topall màxim de 10.000 euros al mes. Un dels seus representants, Lluís Pérez, ha assegurat a l'ARA.ad que "era un tema que preocupava molt" als treballadors, que tenen ara la confirmació que continuaran rebent els complements a la CASS, les baixes laborals i el seu sou.

D'altra banda el col·lectiu recentment establert continuarà mantenint reunions amb la direcció de l'INAF, la UIF i la Fiscalia, però esperen urgentment un full de ruta que encara s'està perfilant a l'edifici administratiu de Govern. Els treballadors han compartit la seva inquietud perquè s'accelerin els tràmits que han de permetre que la llei que regularà la reestructuració de BPA -la hipòtesi amb la qual treballa la plantilla de BPA i que, asseguren, els hi ha ratificat l'INAF- sigui entrada al Consell General, que es constitueix aquest dilluns, tan aviat com es pugui.

De moment, l'únic que han pogut transmetre els treballadors és l'agraïment per "la predisposició de totes les parts implicades en rebre i gestionar tots els punts abordats en la reunió" i neguen plantejar-se en qualsevol cas una liquidació que, probablement, seria la pitjor de les notícies per als seus interessos. Amb les decisions que se'ls han comunicat en la reunió d'aquest diumenge creuen que "s'asseguren els deures i obligacions" dels treballadors, perquè "eren temes molt importants i cabdals".