Publicitat
Publicitat

Els treballadors de Banco Madrid seran indemnitzats amb 33 dies de salari per any treballat

Jordi Cinca no ha volgut confirmar si la resolució de BPA passaria per una nacionalització abans de la venda, com publica 'El Confidencial'

La plantilla de Banco Madrid ha aprovat la proposta d'ERO que va posar sobre la taula l'administració concursal després de les negociacions amb els representants dels treballadors per fixar les condicions de sortida dels 275 empleats de l'entitat en liquidació, tal com informa 'Cinco Días'. La indemnització que rebin serà de 33 dies de salari per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats, una xifra que supera el mínim de 20 dies i 12 mensualitats que marca la normativa laboral. D'altra banda, el ministre portaveu, Jordi Cinca, ha declinat valorar les darreres informacions aparegudes sobre la possible decisió de l'AREB de proposar una "nacionalització llampec" de BPA com a pas previ a la venda de l'entitat, fins i tot per un preu simbòlic, segons informa aquest dimecres 'El Confidencial'. Cinca ha assegurat que la resolució de l'AREB es farà pública de manera imminent, i que serà llavors quan el Govern valorarà els passos que hagi fixat sobre el futur de BPA.

Pel que fa a l'admissió a tràmit de les demandes fetes pels accionistes majoritaris i dos directius de l'entitat, el ministre portaveu ha indicat que les decisions d'acudir a la Justícia per part dels afectats són "perfectament lícites i perfectament esperables". Així mateix, ha augurat que el procediment judicial en aquest afer serà molt llarg, i que per aquest motiu es va procedir a aprovar la Llei que permet un procés de resolució més àgil per perjudicar el mínim possible a clients i empleats.

Etiquetes