Publicitat
Publicitat

Els treballadors de BPA es decanten per un banc estranger

En una entrevista a RNA dos dels representants dels treballadors de BPA han mostrat la seva preferència perquè la part lícita del banc sigui adquirida per una entitat estrangera

Els treballadors de BPA prefereixen que la part lícita que quedi del banc, un cop acabada l'auditoria de PricewaterhouseCoopers (PwC), se la quedi una entitat estrangera. Consideren que seria el millor, tant per la imatge que es donaria a l'exterior com pel fet que creuen que si fos una entitat andorrana qui s'ho quedés, els seus llocs de feina es veurien seriosament compromesos. Així ho han assegurat aquest dijous dos dels representants dels treballadors, Xavi Bonell i Lluís Pérez, durant el programa 'Ara i aquí' de Ràdio Nacional d'Andorra.

Durant l'entrevista, Pérez ha assegurat que "per la bona salut del sistema financer andorrà seria bo que una entitat estrangera i de renom donés estabilitat i tornés a equilibrar el sistema".

Bonell i Pérez també han defensat el fet que el l'INAF intervingués l'entitat i han assegurat que la decisió "va ser correcta" i l'únic camí a seguir. Han remarcat que el banc va quedar aïllat de la resta del sistema financer mundial arran de la nota del FinCEN, i no pas per culpa d'aquesta intervenció.

En aquest sentit, Bonell ha assegurat que si no s'hagués fet la intervenció "segurament avui no estaríem asseguts amb una certa expectativa de solució futura, i el banc estaria tancat".

D'altra banda, els treballadors també han donat per fet que l'auditoria de PwC no ha trobat gaires més irregularitats de les que denunciava la nota del FinCEN i ho han celebrat.

Etiquetes