Publicitat
Publicitat

Els assessors tributaris aproven l'aplicació de la Llei de bases i les inspeccions realitzades

El president de l'AATF, Jean-Michel Rascagneres, amb les darreres esmenes s'ha establert "un panorama similar al de qualsevol país europeu"

L'Associació d'Assessors Tributaris i Fiscals (AATF) ha celebrat aquest dimarts la seva assemblea general ordinària per presentar la memòria d'activitats del 2014, aprovar els comptes de l'any passat i la previsió dels del 2015 i presentar el nou web de l'entitat. A més, amb motiu d'aquesta trobada, han organitzat un seminari sobre la Llei de Bases de l'Ordenament Tributari, a càrrec del representant de l'empresa Strategos, Joan Oliver.

La nova Llei de Bases de L'Ordenament Tributari s'està desplegant "cada dia més". Després dels debats inicials sobre el punt en què s'havia d'establir el control i les verificacions fiscals, el president de l'AATF, Jean-Michel Rascagneres, amb les darreres esmenes s'ha establert "un panorama similar al de qualsevol país europeu". I és que segons el representant dels assessors tributaris "s'havia de posar el cursor del control en un cert punt" i actualment l'Administració Tributària ja està fent els controls o verificacions quan es detecten eventuals fraus fiscals, ha exposat.

De la seva banda, el representant de l'empresa Strategos, Joan Oliver, que ha ofert una conferència sobre la Llei de bases, ha considerat que la legislació del 96 havia quedat "molt obsoleta" amb les noves figures impositives i el nou text esdevé un "marc de referència que estableix les obligacions dels administrats i de l'administració envers els administrats".

Tot i així, ha reconegut que "totes les lleis fiscals aniran tenint adaptacions al temps" però l'actual Llei de bases "pot servir per uns anys".  Actualment s'han desplegat tres reglaments i s'està treballant en un quart, el darrer, ha indicat. Ara falten "alguns models necessaris d'omplir sobretot per l'IRPF", ha dit.

Pel que fa als controls i inspeccions, Oliver ha coincidit en afirmar que ja s'estan fent comprovacions sobretot d'IGI, ITP i plusvàlues i, en breu, es faran amb l'impost de societat i altres figures impositives.

Any "intens" per a l'AATF

El president de l'associació ha admès que el 2014 ha estat un any "intens" i per això van posar en marxa l'entitat. "No és que hi hagi un neguit generalitzat o punts conflictius però hi ha dubtes", ha reconegut Rascagneres. Així, han rebut consultes sobre IGI i també sobre l'aplicació de l'IRPF.