Economia 02/06/2020

Vendes espectaculars i terrasses plenes

Comerciants i restauradors es mostren confiats després d’un primer dia amb afluència rècord

E.c.
2 min
La terrassa d’un bar de Centre Historic, aquest dilluns al vespre. / ARA ANDORRA

Andorra la Vella“Mitja hora abans d’obrir ja hi havia gent esperant per poder seure a la terrassa”. Amb aquest panorama han començat la primera setmana de reobertura els bars i restaurants del país. Ana Cerezo, gerent del restaurant de tapes 'l'Alternativa' del Centre Històric d’Andorra la Vella, assegurava que aquest dilluns va treballar amb tanta intensitat “com ho faig durant la festa major. Estava 'a tope'” i espera que aquest dimarts, el ritme segueixi igual, “amb gent que ha vingut al matí i ha repetit a la tarda”. No en tots els bars i restaurants d’altres parròquies hi havia tanta gent com a Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, però en general la majoria d'establiments van treballar força bé.

I no només els locals dedicats a la restauració feien goig, també les botigues feien un balanç positiu. “Les vendes aquest dilluns van ser espectaculars, especialment a les seccions de roba i tecnologia”, comentava Ivan Armengod, director de magartzems Pyrénées i adjunt a la direcció general del grup. Aquest establiment va registrar una gran afluència de gent durant al matí, tot i que la pluja va frenar lleugerament l’activitat a la tarda. “Ha estat un dia fantàstic”, afirmava Armengod, que destacava que les seccions amb més afluència de públic i més vendes van ser l'electrònica i la moda. També les botigues de roba de l'eix comercial d'Escaldes-Engordany i Andorra la Vella van treballar de valent. Pel que fa als comerços més especialitzats o enfocats al turisme no van tenir tanta feina, però van obrir igualment i “van treballar bé”, puntualitzaven diversos empresaris de l'avinguda Meritxell consultats per l'Ara Andorra.

Més de 3.000 vehicles al Pas de la Casa

Finalment van ser 3.300 vehicles francesos els que van creuar la frontera el primer dia que s’obria el pas francoandorrà. Aquest dimarts, el govern francès aixeca la limitació de mobilitat d’un radi de 100 quilòmetres amb Andorra i els comerciants del Pas de la Casa esperen rebre més turistes provinents de localitats com Tolosa.

stats