Economia 30/05/2019

Les vendes de les grans superfícies baixen l'1,4% el març

Els treballadors disminueixen en un 4%

Agència Ana
1 min
Les vendes de les grans superfícies baixen l'1,4% el març. / ARXIU ANA

Andorra la VellaL’índex de vendes de les grans superfícies del comerç al detall experimenta una variació negativa de l'1,4%, a preus corrents, el mes de març del 2019 respecte al març de l’any anterior. Si es desglossa l’índex en funció del tipus de producte, la venda dels productes alimentaris disminueix el -6,5% i, en canvi, la venda de la resta de productes (no alimentaris) augmenta el 3,3% en comparació amb el mateix període de l’any anterior, segons les dades que ha fet públiques aquest dijous el departament d'Estadística del Govern.

Aquesta variació anual se situa per sota de la xifra d’Espanya (-0,2%) i per sobre de la de França (-2,9%), si bé la dinàmica dels dos subgrups (productes alimentaris i no alimentaris) segueix una tendència similar a la dels països veïns.

Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants (descomptant l’efecte dels preus), disminueix el 2,7% el març del 2019 en comparació amb el període homòleg de l’any anterior, en què les vendes de productes alimentaris disminueixen el -7,2% i les vendes de la resta de productes augmenten l'1,6%. D’altra banda, l’evolució del personal ocupat en les grans superfícies comercials el març del 2019 disminueix el 40% respecte al mateix mes de l’any anterior, en què poc més del 60% són dones i més del 90% disposa de contractes de jornada completa.

stats