Publicitat
Publicitat

Un agent de l'UDEF va visitar Andorra en el marc d'una comissió rogatòria pel cas BPA

Ho ha reconegut el cap de Govern, Toni Martí, que ha assegurat que no va venir d'amagatotis sinó que la batlle instructora va autoritzar la comissió rogatòria per obtenir una informació de Banco Madrid que es trobava a Andorra per una qüestió informàtica

El cap de Govern, Toni Martí, a demanda del grup parlamentari liberal, ha confirmat aquest dijous que un membre de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal espanyola (UDEF) va visitar Andorra el passat 24 de març per recollir una documentació relativa a Banco Madrid després que la batlle d'instrucció donés curs a la comissió rogatòria que es va tramitar per obtenir la informació. Toni Martí ha volgut deixar clar que es va tractar d'un sol agent, i que no va venir "d'amagatotis", carregant així contra un article d'opinió de l'exconseller general Amadeu Rossell.

El cap de Govern ha assegurat que la visita del membre de la UDEF es va fer amb el coneixement de l'administració de justícia, un cop la batlle instructora va donar curs a una comissió rogatòria emesa per la justícia espanyola. Així, Martí ha dit que es tractava d'un agent d'enllaç entre les administracions judicials dels dos països i que la recollida de la documentació es va produir a la Batllia i no a les oficines de BPA com haurien assegurat alguns mitjans.

De la seva banda, el conseller general liberal Jordi Gallardo ha volgut insistir sobre una visita prèvia d'un altre membre de la UDEF, i concretament ha fet referència al 2 de febrer del 2015, però el cap de Govern ha assegurat no tenir constància d'aquest extrem.

La sessió de Consell General d'aquest dijous, que ha durat més de vuit hores, ha acabat amb les dures paraules del cap de Govern contra el conseller d'SDP Víctor Naudi, dubtant de si parla per ell o per terceres persones, en clara referència al membre d'SDP i advocat dels Cierco, Jaume Bartumeu, i qüestionant-se si al conseller "li agradaria que aquest assumpte acabés malament". En un fet inhabitual a la seu parlamentària, les paraules de Martí han rebut els aplaudiments dels consellers demòcrates.