Una xarxa turística europea amb certificat sanitari

Tot i que Andorra no forma part de la UE, es veuria beneficiada

Espanya és un dels països més turístics d'Europa i   la recuperació del sector és una de les seves principals preocupacions. És per això que aquest dimecres   el govern del país veí ha demanat a la Comissió Europea que impulsi un pla de recuperació  del sector turístic que inclogui una   xarxa sanitària certificada  que garanteixi que tots els països compleixin les normes i els protocols establerts.

Segons publica l' ANA Economia, la xarxa estaria avalada pel   Centre Europeu per a la Prevenció i Control de les Malalties (ECDC), qui certifiquifaria les condicions de seguretat sanitària i fiabilitat de les zones, i permetria crear de manera oficinal un territori 'Covid-ready' on viatjar amb tranquil·litat.

Tot i que   Andorra  no forma part de la UE,   es veuria beneficiada  per la creació de la xarxa turística en el cas que França i Espanya tinguessin l'aval del centre sanitari europeu.

Val a dir que   Espanya també ha demanat als màxims representants europeus que es treballi en un pla turístic per a obrir la connectivitat aèria  entre aquells territoris que estiguin lliures del virus i reactivar el sector i l'economia. I és que les mesures de limitació de la mobilitat i la incertesa que suscita en els viatgers el nou escenari està provocant que el sector turístic pateixi més en comparació amb altres sectors econòmics.

La creació d'un "turisme paneuropeu" podria ser determinant per a la supervivència econòmica de diversos països com Espanya, França, Andorra, Itàlia o Grècia en els quals el PIB i l'ocupació depenen en gran mesura d'aquest sector.