Un ciberatac massiu deixa sense dispositius esportius als usuaris andorrans

L'empresa tecnològica Garmin ha estat víctima de la delinqüència digital i li demanen 8,5 milions d'euros

Si fa uns dies es feia públic el segrest del domini d’Andorra Turisme,   ara li ha tocat el rebre a un gegant de les noves tecnologies.  L’empresa Garmin, amb botiga pròpia a Andorra i especialitzada en dispositius digitals per fer esport, ha patit les darreres setmanes un   atac massiu al seu sistema operatiu  que ha deixat la pàgina web i els seus rellotges totalment inoperatius. Els delinqüents digitals li demanaven a la tecnològica un   rescat de 8,5 milions d’euros.

Els responsables de la botiga   Garmin d’Andorra han explicat a l’ANA Economia  que “durant diverses setmanes van tenir tot el sistema caigut i cada vegada que venia un client interessat a comprar un dispositiu ens preguntava sobre l’atac”. Ara, però, segons asseguren, “l’empresa ha aconseguit recuperar algunes funcions i es pot accedir a la pàgina web, tot i que   encara no estan operatives totes les opcions  de les aplicacions”. L’encarregat de Garmin a Andorra desconeix si la companyia ha accedit finalment a pagar una part o la totalitat de diners que demanaven.

Garmin va facturar l’any passat 3.230 milions d'euros  i va vendre uns 15 milions de dispositius. Algunes fonts assenyalen a Evil Corp, un potent grup cibercriminal rus l'activitat del qual va començar en 2007, com el responsable. El departament del Tresor nord-americà va quantificar en més de 85 milions d'euros el mal financer causat per aquests 'hackers' al 2019.