El millor croissant d'Espanya el fan a... Barcelona

El pastisser Andreu Sayó s’ha proclamat vencedor del 13è Concurs millor croissant artesà de mantega

Andreu Sayó, de la pastisseria Brunells de Barcelona, al carrer Princesa, ha guanyat aquesta setmana el 13è Concurs millor croissant artesà de mantega d'Espanya 2020, que s'ha celebrat a l'Escola de pastisseria del Gremi de Barcelona. El gust ha estat el factor que més ha valorat el jurat, que li ha atorgat el prestigiós guardó i un premi de 1.000 euros.

La pastisseria Brunells, oberta el 1852 i tancada el 2018, ha reobert aquest 2020 de la mà de tres socis: Salvador Sans, de Cafès El Magnífico; Lluís Estrada, de la pastisseria Canal, i Joan Guasch, de l’agència LKC. La històrica Brunells homenatja la pastisseria tradicional de Barcelona, amb propostes que recuperen i actualitzen les postres més emblemàtiques de la ciutat, però també ofereix un recull de les peces més internacionals de l’ofici pastisser.

El concurs ha arrencat amb el lliurament de croissants a l’Escola de pastisseria del Gremi de Barcelona. Un jurat format per reconeguts professionals de la pastisseria ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust, alveolat, fullat, color, format i acabat.