La nicotina podria protegir de la Covid-19

Un estudi de l'hospital Pitié-Salpêtrière, un dels centres mèdics i de recerca més grans d'Europa, revela que atenuaria l'afectació de la infecció

Una investigació de l' hospital universitari Pitié-Salpêtrière, el més important de París i alhora un dels centres de recerca mèdica més grans d'Europa, ha posat de manifest que la nicotina podria protegir del virus de la Covid-19. Especialistes d'aquest complex sanitari han observat durant les últimes setmanes que entre pacients amb alt índex de tabaquisme els casos greus de coronavirus són inferiors que entre altres col·lectius.

La premsa francesa es fa ressò aquest dimecres d'aquesta investigació, feta amb 470 pacients dels quals dues terceres parts van necessitar hospitalització i una tercera part van ser tractats en règim ambulatori. A l'inici de l'estudi es va verificar si els malalts eren fumadors o no, i se'ls va comparar amb els mateixos grups d'edat i gènere de la població general. El resultat va ser que entre tots els malalts objecte de l'estudi hi havia només un 5% de fumadors, un percentatge que els experts parisencs han qualificat de "molt baix".

La teoria es basa en el fet que la nicotina podria impedir que el virus es fixi a les cèl·lules, evitant que la infecció es desenvolupi. La hipòtesi pren força després de constatar-se que alguns malalts fumadors que han necessitat hospitalització després d'infectar-se de coronavirus s'han vist obligats a deixar de fumar i això els ha agreujat el quadre mèdic.