Bolets, carbasses o figues, protagonistes de La Massana Fogons

Les jornades gastronòmiques arriben a l'onzena edició i se celebraran entre l'1 i el 31 d'octubre

Amb la voluntat de donar a conèixer la cuina d'alta muntanya, que combina les receptes més tradicionals amb el toc creatiu de cada cuiner, es torna a proposar La Massana Fogons, les jornades de cuina de tardor promogudes pel departament de Dinamització Turística i Comercial del comú de la Massana. La característica principal de les jornades, que arriben a l'onzena edició, és que els protagonistes són els productes d'aquesta època de l'any: bolets, carbasses, moniatos, figues, pomes, magrana, trumfes...

En el tríptic que inclou tots els menús s’han marcat tots aquests aliments de tardor per tal de donar a conèixer la riquesa i varietat de verdures i fruites d’aquesta època de l’any. L’abundància de bolets que hi ha enguany als boscos converteix aquest producte en un dels elements estrella dels menús, amb propostes tan suggeridores com bolets arrebossats amb allioli verd, crema de ceps amb avellana, saltat de rossinyols amb encenalls de foie o rissoto de rossinyols amb cues de gambes.

Els restaurants participants són Borda Eulari, la Torrada, Molí dels Fanals, Émo Hotel Palomé, Abba Xalet Suites Hotel, l’Hort de Casa, Angelo, Cal Silvino, Hostal Palanques, la Borda Secreta, la Borda de l’Avi, Borda Raubert i Xalet Hotel Montané. Els preus dels menús oscil·len entre els 24 i els 35 euros i tots inclouen un primer i un segon, amb diverses opcions, i unes postres.

Pels restauradors, La Massana Fogons representa una bona acció per promocionar els seus establiments i oferir un al·licient als seus clients en l’època anterior a la temporada d’esquí.
El bolet és el producte més típic de la tardor i amb aquestes jornades es pretén donar a conèixer curiositats i també sortides de camp per aprendre a reconèixer les diferents varietats.

Les jornades gastronòmiques La Massana Fogons tindran lloc de l’1 al 31 d’octubre i els menús es poden consultar a la pàgina  www.lamassana.ad.