Bunyols d'espàrrecs

El Restaurant 3 Lucas, situat al carrer Jerusalem de Barcelona, està especialitzat en la cuina de la carn d'alta gamma, cuita al carbó i madurada en una cambra especialitzada.

T. GILBERT / M.MOLINÉ / M. SIERRA

A la carta destaquen les carns procedents de Girona, de Xile (wayú) i d'Holanda, entre d'altres. Tots els plats es preparen al restaurant, llevat dels gelats. Al capdavant del local hi ha Ramon Pascual.

Per a 4 bunyols
1 gra d'all
150 g d'espàrrecs verds
80 g de farina blanca de blat
4 g de llevat
20 g maizena
6 g sal
100 ml d'aigua amb gas
Escames de sal (per a la decoració final)
Oli d'oliva extra verge

Preparació
Comenceu tallant un gra d'all i posant-lo en una cassola per anar al foc. Feu el mateix amb els espàrrecs verds i afegiu-hi un rajolí d'oli d'oliva extra verge. Salteu-ho al foc durant un parell de minuts.

En un bol aboqueu-hi els ingredients saltats prèviament al foc juntament amb la sal, el llevat, la farina i la maizena. Barregeu-ho fent servir unes barnilles de cuina. Un cop remenat, tireu-hi l'aigua amb gas i torneu-ho a remenar amb les barnilles, i amb les mans, perquè la maizena es dissolgui bé.

Amb les dues mans, feu-ne boles i col·loqueu-les a la fregidora. Deixeu-les-hi fins que es daurin. Tot seguit traieu-les i poseu-les damunt d'un plat cobert amb paper de cuina, que absorbirà l'excés d'oli.

Serviu-les en una cistelleta de fregidora amb un pensament d'escames de sal per sobre.

Bon profit!