Dos restaurants imprescindibles a la Cerdanya

Temples del bon menjar, per ells mateixos ja valen una escapadeta en un dia de festa

Si seguiu els meus escrits ja sabreu que a Andorra tenim una oferta de restaurants espectacular però, si se us queda petita, sempre podeu fer una escapadeta a la Cerdanya. Us proposo dos temples del bon menjar que no podeu deixar de visitar.

La Caleche (Llívia)

Actualment un dels restaurants amb més demanda de la Cerdanya, i no és per casualitat. Es tracta d’un local amb encant i poques taules. Cuina d’autor a base de petits plats per compartir que el propietari us explicarà amb detall i passió. Receptes elaborades amb una varietat de sabors, textures i colors deliciosa. Exemples de plats que heu de demanar, sí o sí:

  • Les Braves (espectaculars).
  • El caneló de pintada amb foie i tòfona (el millor dels millors!).
  • Ou poché amb Parmentier de patata i botifarra del perol.
  • Xai lletó de Meranges cuit a dos temps (de llagrimeta).

Tenen una carta de vins completa amb propostes que surten de l’habitual. Li podeu demanar consell al propietari. Jo ho vaig fer i vaig descobrir un vi fantàstic, el Terrer d’Aubert.

El preu, amb vi i postres, ronda els 40 euros per persona. No és el restaurant més econòmic de la Cerdanya, però la veritat és que s’ho val. Això sí, imprescindible reservar, i si voleu un consell, aneu-hi d’hora.

Fonda Cobadana (Urús)

El talent del Martí a la cuina i l’amabilitat de l’Ariana atenent a la sala formen un dels millors equips gastronòmics de la zona. Després d’estar ficats en altres propostes, ara centren el 100% del seu talent en aquest únic restaurant i el resultat és excel·lent. Cuina de proximitat i arrels tradicionals però amb un toc de modernitat i originalitat. Ingredients de qualitat i màxim compromís.

Ofereixen un menú tancat per 25 euros (primer+segon+postre) amb petits suplements per plats puntuals. Del que vam tastar, destacaria:

  • Pop a la brasa sobre Parmentier de patata amb tòfona, i ou (brutal).
  • Arròs de muntanya.
  • Costelles cuinades a baixa temperatura (per aixecar-se i aplaudir).
  • Pastís de formatge.

A més, i el tinc pendent per properes visites, recomanen el cruixent de peus de porc.

El local és acollidor i si hi aneu en època de bon temps, podeu demanar taula al jardí.

La Caleche i la Fonda Cobadana, dues recomanacions segures per gaudir la gastronomia a la Cerdanya. Si aneu per la zona i en voleu més, podeu recuperar el post de fa un temps: 5 restaurants imprescindibles a Llívia

I com sempre m'agradarà rebre les vostres propostes!