Galetes amb encenalls de xocolata
Toca cuinar amb un dels ingredients estrella de la cuina, la xocolata. Us proposo unes galetes '100% USA' que són per flipar!
Per a la meva proposta, ens tocarà cuinar amb un dels ingredients estrella de la cuina, la xocolata. Us proposo unes galetes '100% USA' que són per flipar!
Ingredients (per a unes 24 galetes)
- 250 gr de mantega sense sal, lleugerament suavitzada només si es té temps (una tassa + dues cullerades)
- 110 g de sucre (superfí) (1/2 de tassa)
- 55 g de sucre morat (1/4 tassa)
- 1 culleradeta de pasta o extracte de vainilla
- 1 cullerada de sal marina
- 330 g de farina plana (2¼ tasses)
- 170 g de xocolata negra picada (1 tassa aproximadament).
Elaboració
L’ideal seria que ho féssim tot en un mesclador automàtic. Si no és possible, ho farem en un bol i a l'estil tradicional.
En un mesclador de peu, afegim la mantega, el sucre, la vainilla i la sal, i barregem tot el necessari fins que quedin ben integrats tots els ingredients.
Afegim la farina i la barregem a baixa velocitat igualment, fins que quedi integrada.
Aboquem els encenalls de xocolata i barregem suau fins que quedin ben repartides per tota la massa.
Amb l’ajuda d’una cullera de gelat o una de grossa, fem petites porcions de massa i les col·loquem en una safata per posar al forn. No cal que siguin gaire grans, però és important que quedin ben separades ja que al posar-les al forn, creixen. Si sobra pasta de galeta, es pot guardar a la nevera durant aproximadament 5 dies. Per evitar que s’enganxin, cobrim la safata amb paper de forn.
Una vegada preparat per coure-ho, preescalfem el forn fins a 180°C.
Si voleu, podem afegir un pessic de sal a sobre cada galeta.
Tornem a coure durant 12-15 minuts, fins que les vores comencin a tornar-se marrons.
Per acabar, deixem refredar... si podeu resistir-vos!