Microsites Gastronomia 02/04/2019

Grandvalira es posa el davantal de cuina

El domini clou una setmana gastronòmica amb un sopar a Pessons amb la presència de Carles Gaig i un al Tarter amb els xefs del gastrobar barceloní La Mundana i el bàrman Javier de las Muelas

ARA Andorra
3 min
L'equip de cuina del sopar del 15è aniversari de Grandvalira, amb Carles Gaig al centre. / GRANDVALIRA

Andorra la VellaGrandvalira va ser escenari la darrera setmana de dos esdeveniments d’alta gastronomia que confirmen l’aposta decidida dels darrers anys per posar en valor l’oferta de restauració del domini. El primer dels actes va tenir lloc dijous al restaurant Refugi del Llac de Pessons del sector Grau Roig i es va emmarcar en la celebració dels quinze anys de la creació de la marca Grandvalira. El segon es va celebrar dissabte a l’Arrosseria del sector el Tarter, dins l’Snow Club Gourmet, proposta per als més sibarites de l’estació.

Ubicat a més de 2.300 metres d’alçada, el restaurant Refugi de Pessons del sector Grau Roig va reunir a una quarantena de comensals en un sopar a quatre mans a càrrec del xef català Carles Gaig i del xef del restaurant del refugi, Miquel Martínez. Els assistents van pujar amb retrac des de Grau Roig per zona de pistes i a dalt ja els estaven esperant Gaig i Martínez, junt amb el seu equip de cuina, per oferir-los un aperitiu a base d’ostres, maridades amb cava català Rimarts extret del llac de Pessons, que es troba a tocar del restaurant. Van poder tastar una de les 200 ampolles que l’octubre del 2017 es van submergir durant prop d’un any a les profunditats del llac per fer-hi una part de la criança, amb l’objectiu d’obtenir una categoria superior de cava.

Ja a taula, els assistents van poder assaborir entrants com unes favetes amb pèsols, caldo curt de verdures i menta (proposta de Martínez), que també es va maridar amb Cava Rimarts, i plats principals com una truita a l’andorrana amb pernil i brou de pollastre (a càrrec de Martínez), maridat amb vi rosat Chozas Carrascal, o els suculents canelons (elaborats per Gaig), maridats amb un Diemersfontein 2016 de Sud-Àfrica.

A partir d’aquí, va entrar en escena Christian Escribà, el mediàtic mestre pastisser que ja fa uns anys que col·labora amb el domini. Un pastís decorat amb elements relacionats amb Grandvalira i unes espelmes per bufar els quinze anys de vida del domini van servir per cloure l’àpat, de nou amb l’acompanyament de cava Rimarts.

“Cuinar per a un grup restringit i poder-te lluir així és un luxe per a mi”, va manifestar Gaig en acabar l’esdeveniment, destacant sobretot el fet de poder tenir “unes possibilitats de cuina tan grans a 2.400 metres”.

El director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, va explicar que aquest sopar és un dels actes que ha preparat Grandvalira per celebrar els seus primers quinze anys de vida. A la vegada, també va servir per seguir posant en valor un dels “elements clau” del domini: la gastronomia.

Un dels aspectes que també va voler remarcar Torreño és l’aposta que s’ha fet per treballar amb producte de muntanya i de proximitat, bona part d’Andorra, i sempre de qualitat.

Javier de las Muelas i els xefs de La Mundana, a l’Snow Club Gourmet

La setmana gastronòmica de Grandvalira va continuar dissabte amb la celebració d’una nova jornada de l’Snow Club Gourmet. Aquesta vegada els protagonistes del sopar van ser els xefs Alain Guiard i Marc Martín, del gastrobar La Mundana, considerat el millor restaurant de Barcelona l’any 2016. El maridatge del menú va anar a càrrec de Javier de las Muelas, bàrman i propietari del Dry Martini (que tot just ha fet 40 anys de vida), i que aquesta temporada ja ha col·laborat amb Grandvalira elaborant el còctel exclusiu de la Copa del Món.

El sopar es va anomenar ‘La llei seca’ i va voler fer un homenatge a l’època dels anys 20 als Estats Units, de la qual de las Muelas n’és “un apassionat”, va remarcar el director de restauració de Grandvalira-Soldeu el Tarter, Àlex Orúe. Com ho demostra el concepte de restaurant Speakeasy que l’empresari barceloní gestiona, i que va voler traslladar fins a l’Arrosseria.

La quarantena d’assistents van degustar plats com un cucurutxo d’ensaladilla de cecina de bou, 'airbag' de 'roastbeef' amb compota de poma-miso i raifort; arròs de cap i pota amb anguila 'kabayaki' i 'rouille'; o burrata fumada al moment amb dàtils, blat de moro i avellana. Cada proposta estava maridada amb un còctel singular i especialment treballat de manera conjunta pels dos xefs i De las Muelas.

Unir gastronomia amb còctels “és tendència”, va explicar Orúe. Aquestes begudes deixen de ser un complement per abans o després dels àpats i passen a “formar part activa dels menús”, va afegir.

La tercera temporada de l’Snow Club Gourmet es tancarà el proper 13 d’abril amb una arrossada diürna amb productes de mar, una excel·lent manera de donar la benvinguda a l’estiu.

stats