Inspiració americana per al primer sopar-còctel solidari

El Buda celebra aquest dijous una gala amb productes "d'alta qualitat" per recaptar fons per a Unicef i el Patronat de les Dames de Meritxell

"Ens hem inspirat en les gales nord-americanes de recaptació de fons, amb format còctel, molt de glamur i posada en escena". Així s'intentarà que sigui la primera edició de la Gala gastronòmica amb gust solidari, que se celebra al Buda Gastro aquest dijous a partir de les 21 hores, tal com ha explicat el seu impulsor, el xef del local Andrés Riestra. Serà un sopar a peu dret on s'aniran oferint plats amb productes "d'alta qualitat", considerats "top", tant pel que fa a la beguda com al menjar. Els comensals podran tastar, per exemple, carn de wagyu, "el millor caviar del món" o grans vins de la Rioja i Extremadura.

A més, durant la gala també hi haurà música en directe, tasts de productes, cocteleria acrobàtica i un 'showcooking' a càrrec de dos prestigiosos cuiners espanyols.

Pel que fa al caràcter solidari, en aquesta primera edició s'ha decidit destinar el 20% de la recaptació del sopar a dues ONG del país (10% per a cadascuna): Unicef Andorra i el Patronat de Dames de Meritxell. A mesura que la gala es consolidi amb els anys, l'objectiu "és anar incrementant aquests percentatges", ha assegurat Riestra, també a mesura que els proveïdors "s'impliquin més". El sopar té un cost de 100 euros i hi ha una fila zero per als que no hi puguin assistir, l'import del qual serà 100% per les ONG.

De moment ja hi ha 30 persones apuntades i l'objectiu és superar els 120 comensals. Per aconseguir-ho, es compta amb el reclam de l'ambaixador de l'esdeveniment, el pilot Albert Llovera.

Tant Marta Alberch, per part d'Unicef, com Cristina Cerqueda, del Patronat, han agraït al Buda Gastro la iniciativa, una "molt bona oportunitat de gaudir de la bona cuina, de la bona companyia i de la solidaritat", ha destacat Alberch. És una manera "d'accedir a productes de molt alta qualitat" que no sempre es poden tastar, ha afegit Cerqueda.