L'Alt Urgell ja té el seu pa de formatge

El nou producte identitari, elaborat amb farina d'alta qualitat i amb les DOP de formatge Urgèlia i mantega Cadí, es pot adquirir a tretze forns de la Seu i comarca

Ja es pot comprar a diversos forns de la Seu d'Urgell i de la comarca en nou pa identitari de l'Alt Urgell, el Trenat de Formatge. Un pa singular elaborat amb farina d'alta qualitat i amb les DOP (Denominació d'Origen Protegida) de formatge Urgèlia i mantega Cadí.

Més concretament, el pa és una iniciativa treballada pel Gremi de Forners de les Terres de Lleida, l'Escola d'Hosteleria de Lleida i la Cooperativa Cadí, que a més compta amb el suport de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Manel Llaràs, president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, va plantejar durant la presentació del pa el fet que els forns al Pirineu siguin microempreses fa que no puguin disposar d'un departament d'innovació. És per això que des del Gremi de Forners s'ha capitalitzat aquesta innovació creant un pa singular. Llaràs va ressaltar que "aquesta feina conjunta entre la iniciativa privada, l'administració local, l'Escola d'Hosteleria de Lleida i la Cooperativa Cadí és un exemple d'èxit perquè ha aconseguit crear un producte de km0 que servirà per dinamitzar els forns del territori".

Concretament, el nou Trenat de Formatge es pot adquirir a tretze forns de la Seu i comarca, i també a Martinet i a Bellver de Cerdanya. La barra té un cost d'1,80 euros.

300 barres en un dia

La presentació pública d'aquest nou producte identitari de l'Alt Urgell va tenir lloc dimarts a peu de carrer a la carpa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, la qual es va instal·lar al mig del mercat setmanal de la Seu d'Urgell. A més, la cita va coincidir també amb la celebració del Mercat de les Oportunitats aprofitant que a Andorra era dia festiu. L'expectació per provar-lo va ser molt elevada, com es demostra en el fet que es van vendre unes 300 barres grans, i es van realitzar 300 degustacions d'aquest pa singular.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, va remarcar durant la presentació del Trenat de Formatge que "aquest producte singular és el resultat d'una iniciativa de suma, i és el resultat del treball conjunt entre el Gremi de Forners i l'Ajuntament urgellenc per trobar un producte específic que permeti al gran públic identificar-nos". El fet d'introduir-hi el formatge Urgèlia Cadí "era fonamental perquè la Seu d'Urgell és la capital del formatge a Catalunya", va remarcar.

On es pot comprar

Els establiments de la Seu d'Urgell on es despatxa el Trenat de Formatge són el Forn Sansa, el Forn Bullich, el Forn Sant Joan, el Forn Duat, Forn i Pastisseria Vilarrubla i Crosta i Molla.

A Coll de Nargó també el venen el Forn Reig i el Forn Tausà; així com també el forn de pa d'Adrall. A Martinet es pot trobar tant al Forn Jordi com al forn i pastisseria Vilarrubla; a Bellver de Cerdanya es pot comprar al Forn Pous; i al forn artesà Pa d'Or, d'Organyà.