'Lo Mandongo' vol la mateixa quantitat de comensals turistes que de públic local

Un total de dinou restaurants massanencs participen en les jornades, dels quals cinc se centraran en els calçots

El comú de la Massana ha presentat aquest dimarts una nova edició de les jornades gastronòmiques 'Lo Mandongo', que coincideixen amb l'època de la matança del porc. "L'objectiu per aquesta edició és aconseguir que el 50% dels clients siguin del país i el 50% turistes”, ha assegurat el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles. El conseller ha agraït als restaurants participants la seva total implicació i la bona relació qualitat-preu de les propostes. 'Lo Mandongo' té lloc del 20 de gener al 25 de febrer.

En total participen en les jornades dinou establiments, que ofereixen, per exemple, plats tradicionals de muntanya com el trinxat amb cansalada; propostes que inclouen productes del país, com l’amanida de donja d’Andorra i magrana; i receptes innovadores amb tocs d’altres cultures, com la gyoza de cua de porc, carxofa i fonoll marinat o els peus de porc a l’estil argentí. A més, hi ha un menú centrat en un altre producte de temporada: els calçots. Aquesta proposta va començar l’any passat, amb una bona acollida, i enguany ja s’hi ha sumat cinc restaurants: la Torrada, Borda Eulari, l’Hort de Casa, Cal Silvino i la Borda Secreta.

La carn de porc té moltes possibilitats, han assegurat els cuiners que han participat en l’acte de presentació. "Intentarem que la gent conegui noves formes de cuinar parts que potser no són tan habituals", ha explicat la cap de cuina de l’hotel Sant Gothard, Miriam Sánchez. El cap de restauració de l’Abba Xalet Suites Hotel, Oliverio Guerra, ha afirmat que aposten per 'Lo Mandongo' perquè "volem donar a conèixer la cuina dels restaurants dels hotels, que la gent del país vegi que és una bona opció venir a sopar o a dinar a un hotel".

A banda d’aquests dos hotels, participen a 'Lo Mandongo' aquests restaurants: Borda Casa Vella Palés, Borda Raubert, Borda de l’Avi, Molí dels Fanals, la Borda Secreta, la Torrada, Tequilando, la Toscana, Residència Aldosa, Hostal Palanques, Sant Romà, el Cabin, 360º Eatery&Bar, el Racó dels Amics, Casa Eyre, Rústic i la Pampa.