Pktus: toc creatiu a la cuina de proximitat

Un local acollidor, productes de qualitat i un xef carregat d’idees és el que us trobareu al Pktus de la Seu d’Urgell

El cuiner Gerard Arimon va decidir fa vuit mesos canviar els aires lleidatans pels alturgellencs. Una aventura amb punt de partida al restaurant Pktus, en ple cor de la Seu d’Urgell. El projecte no el va fer sol, sinó acompanyat de la seva dona, la Maria Martí. Plegats van donar una nova vida a aquest petit local amb capacitat per a unes 20 persones, acollidor, perfecte per oferir als comensals un àpat pausat i per degustar amb tranquil·litat.

Vuit mesos després, aquesta aventura s’ha consolidat. El Pktus s’ha donat a conèixer pel toc creatiu que aporta a la cuina de mercat i de proximitat, tan valorada els darrers anys. Amb suggeriments com les hamburgueses i l’entrecot amb vedella dels Pirineus, l’assortiment de formatges, la pannacotta de Nutella o les coques de pa de vidre, que el xef elabora amb una textura que les fa molt especials.

Però, per sobre de tot, al Pktus hi destaquen les seves croquetes. No són unes croquetes qualsevol. Arimon en reconeix ser “un autèntic fanàtic”, i innova constantment per sorprendre els seus comensals. No hi ha dubte que ho aconsegueix, amb propostes com les croquetes de calamarsons en tinta, de botifarra negra amb poma caramel·litzada, de pollastre amb samfaina, de bacon amb gorgonzola o de bacallà confitat amb ceba caramel·litzada.

El restaurant ofereix menú entre setmana (reserveu- vos per les postres exquisides), el qual varia cada setmana per sorprendre també als assidus. A la nit, la tria és entre l’extensa carta.

En la gastronomia proposada, però també en el tracte ofert, s’hi nota l’esforç dels dos impulsors del Pktus.