Sucs 'detox' d'estiu

La combinació de fruites i verdures aporta energia i regula el trànsit intestinal

Durant els mesos estivals, amb vacances entremig i on els dies s’allarguen i conviden a menjar o prendre alguna cosa a la fresca, els excessos són més temptadors que mai. Per aquest motiu encara és més necessari cuidar-se amb productes nutritius i saludables per compensar els capritxos d’estiu. Una bona manera és apuntar-se a la moda del ‘detox’, i un bon moment serà durant l’esmorzar, que en aquesta època de l’any acostuma a ser més calmat i amb més temps per gaudir-lo.

Els sucs ‘detox’, combinació de fruites i verdures, aporten energia, regulen el trànsit intestinal i també ajuden a mantenir la línia. Només es necessita una liquadora per fer-los i s’acostumen a fer sense treure la pell dels aliments, per no perdre cap de les seves propietats nutritives.

Així, els sucs vegetals són un bon aliat per potenciar aspectes nutricionals i de salut, tan interior com exterior. Barreges de fruita i verdura que a més deixen un gust exquisit al paladar, i fresquet per fugir una mica de la calor. A continuació en proposem alguns per assaborir durant aquests mesos de bon temps, aprofitant també fruites i verdura de temporada.

Suc de remolatxa, pastanaga, api, cogombre i gingebre

Un potent batut nutricional, molt poc calòric però que aporta l’energia necessària per afrontar el dia. És suau, així que també es pot prendre com a acompanyament del dinar o sopar. Per preparar-lo, es liqüen tots els ingredients junts sense treure la pell. Si el gust és molt fort, se li pot afegir una taronja.

Suc de pastanaga, poma, maduixa i gingebre

Una proposta fresca i amb molt de sabor! Quatre ingredients que combinats (el gingebre aporta el contrapès gustatiu) també tenen propietats per a la pell, malmesa pel sol ara que escalfa tant. El suc conté antioxidants, beta carotè, vitamina A i vitamina C. A més, ajuda a regular el sistema digestiu i activar-lo per al dia que just acaba de començar. Les proporcions són tres pastanagues, dues pomes, una tassa de maduixes i un polsim de gingebre.

Suc verd amb espinacs i api

Els sucs ‘detox’ per excel·lència són els verds, aquells on aquest color predomina per la forta presència de verdures. Aquesta proposta conté molts ingredients que combinats, tenen components ideals per començar bé el dia i desintoxicar-se d’excessos del dia anterior. Caldrà col arrissada, espinacs, enciam romana, api, cogombre, gingebre i julivert. La part de la fruita l’aportarà la llimona i la llima.

Pinya, cogombre i canonges

Una combinació explosiva, que sorprèn. La pinya és molt digestiva i, juntament amb el cogombre i les canonges, és ideal per a la depuració intestinal. Són ingredients que, a més, tenen propietats per a la pell, sobretot beneficioses per a les que tendeixen a ser greixoses. La proporció és, aproximadament, un 60% de pinya, un 30% de cogombre i un 10% de canonges. També se li pot afegir menta i llimona, per acabar de donar-li bon gust.

Te verd i fruita

Per acabar, una proposta una mica diferent per als qui no els acaba de convèncer això de posar verdures, però que manté propietats diürètiques, és també antioxidant, contribueix a accelerar el metabolisme i aporta una bona dosi d’energia matinal. Consisteix a barrejar a la liquadora préssec, meló, raïm, una tassa de té verd, una cullerada de mel i una cullerada de suc de llimona. És refrescant i entra molt bé en dejú.