Microsites Gastronomia 27/09/2017

Torna La Massana Fogons

Les jornades tindran lloc de l'1 al 31 d'octubre i compten amb la participació de setze restaurants de la parròquia, reptats a oferir propostes innovadores de tardor

ARA Andorra
2 min
Alguns dels xefs participants, amb el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles. / Comú de la Massana.

La MassanaUn any més, la Massana celebra les jornades gastronòmiques La Massana Fogons, centrades en la cuina de tardor i promogudes pel departament de Dinamització Turística i Comercial del comú. La d'aquest 2017 és la desena edició i tindrà lloc de l'1 al 31 d'octubre. Compta amb la participació de setze restaurants.

Es tracta d'unes jornades que ja estan plenament consolidades, ha apuntat aquest dimecres el conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Sergi Balielles. "La filosofia és oferir plats elaborats amb productes de temporada i de bona qualitat, amb preus assequibles", ha manifestat Balielles, que ha agraït "l’esforç dels restauradors per ajustar els preus i també pel nivell dels menús".

Pels restauradors, La Massana Fogons representa una bona acció per promocionar els seus establiments i oferir un al·licient als seus clients en l'època anterior a la temporada d’esquí. Hi haurà plats com risotto de bolets, garró de porc amb puré de castanyes o pastís de carbassa aromatitzada amb gingebre i canyella. "Ens ajuda a atraure clients però també ens serveix per tastar plats nous, que no tenim a la carta. És una bona manera d’innovar en l’elaboració de plats tradicionals", ha explicat Josep González, de la Borda Secreta, durant la presentació. De fet, molts dels plats que s’han ofert per les jornades, posteriorment han passat a formar part de les cartes dels restaurants.

Participen a les jornades els següents restaurants: Sant Romà, Molí dels Fanals, Émo-Hotel Palomé, la Borda de l’Avi, Versió Originals, Borda Eulari, Borda Raubert, Borda Casa Vella Palés, Cal Silvino, Hostal Palanques, l’Hort de Casa, la Borda Secreta, Rutllan, la Torrada, Abba Xalet Suites Hotel i Tequilando.

D'altra banda, dins les jornades s'hi ha inclòs com a activitat les Jornades de Micologia, organitzades pel CENMA, que tindran lloc del 13 al 15 d'octubre al Centre d’Interpretació del Comapedrosa. El bolet és el producte més típic de la tardor i amb aquestes jornades es pretén donar a conèixer curiositats del món dels bolets i també sortides de camp per aprendre a reconèixer les diferents varietats, informa el comú massanenc.

stats