Quan les coses es fan bé i dius... Mirakbé!

Una filosofia de cuina innovadora i creativa que pretén sorprendre el paladar amb tapes d’autor i menús diaris a un preu assequible

Quan un restaurant el bategen amb el nom Mirakbé vol dir alguna cosa. No us ha passat mai que quan us diuen un nom de pila el relacioneu amb una persona en concret i li acabeu posant cara abans d’hora? Amb els restaurants acaba passant una cosa semblant. Sempre m’ha resultat interessant i m’he fixat amb els noms que posen als restaurants. N’hi ha d’estranys, n’hi ha que no et diuen res i n’hi ha que diuen molt. M’inspira positivisme, sinònim que les coses es fan molt bé. De fet, m’expliquen els socis fundadors, Joan-Marc Codina i Marc Simón, que el nom va sorgir un dia parlant, es van mirar i van dir: “les coses s’estan fent bé... Mirakbé!”.

El passat divendres, els fogons del Mirakbé es van encendre per sorprendre el centenar de curiosos que volien descobrir la cuina d’aquest encantador restaurant del centre d’Andorra la Vella. Una filosofia de cuina innovadora i creativa que pretén sorprendre el paladar amb tapes d’autor i menús diaris a un preu assequible. Amb Marcos Montagut i Gerard Soteras al timó, el restaurant arrenca un nou projecte que combina les exquisides receptes dels dos xefs i n’acaben resultant autèntics plaers culinaris.

Per començar, unes braves a l’estil dels xefs, seguit d’un foie preparat amb molta paciència i acompanyat amb un toc dolç que no us descobriré, continuar amb un guisat de galta melosa de porc... i, quan ja gairebé no pots més, el cuiner et porta una truita molt especial. De quants gustos i formes us podeu imaginar una truita? No m’agradaria fer un ‘spoiler’ però us asseguro que la truita és digna de fotografiar. Darrerament s’ha posat molt de moda immortalitzar i compartir a les xarxes socials tot el que mengem i la truita de ben segur que no se n'escaparà. I per posar la cirereta al pastís arriben les postres. Sense paraules. Si us sembla bé, les postres us deixo que les descobriu vosaltres mateixos. Ja m’explicareu.