Microsites Gastronomia 18/07/2018

Menjar ostres als peus d'un llac d'alta muntanya

Pessons i el seu restaurant es reivindiquen com a proposta estival de "qualitat"

Ana
2 min
Un moment de l'aperitiu ofert aquest dimecres al migdia al restaurant Refugi del Llac de Pessons. / C.G. (ANA)

Grau RoigCaminant -és una excursió apta per a tota la família-, o en autobús 4x4. A l'estiu hi ha dues opcions per accedir al llac de Pessons, espai emblemàtic de Grau Roig a 2.350 metres d'alçada. A més, l'arribada té recompensa, ja que des del 23 de juny (aquest estiu s'ha avançat la seva obertura) es pot fer un aperitiu o fins i tot dinar al també emblemàtic restaurant Refugi del Llac de Pessons. Aquest dimecres s'ha presentat la seva carta d'estiu, amb un àpat que ha consistit en propostes de plats i begudes a càrrec de les marques que col·laboren amb l'establiment: Christian Escribà pel que fa a les postres; Caves Agustí Torelló; Huîtres (ostres) Amélie, Triticum (especialistes en pa) o Priordei (olis del Priorat).

La directora del restaurant, Mireia Bosch, s'ha mostrat satisfeta amb l'inici de la temporada estival pel que fa a l'afluència rebuda. "Som coneguts a Andorra i tenim clients repetidors", ha destacat. El que més valoren els començals és "el paisatge idíl·lic" d'alta muntanya de Pessons, juntament amb l'"alta qualitat" de la gastronomia oferta a l'establiment. Es tracta d'una gastronomia de marques reconegudes però també "cuina tradicional" de país, com els arrossos o la truita de riu, ha volgut subratllar Bosch.

Pel que fa a la tipologia de client, venen tan amants de la muntanya que fan una aturada a les seves excursions, per exemple prenent alguna cosa a la terrassa del restaurant, o també persones que pugen expressament perquè "els agrada menjar bé". De moment l'afluència és bona i, en dies forts, s'han arribat a servir 200 dinars, ha assegurat la directora del restaurant. L'objectiu és superar el nombre de comensals de l'estiu passat, fita que Bosch confia que s'aconseguirà tenint en compte també que s'ha obert abans i que, si la meteorologia ho permet, ja no tancaran portes fins el 12 d'octubre.

stats