Microsites Gastronomia
27/10/2020
Com es fan els panellets de pinyons, xocolata, ametlla i cirera? Recepta del pastisser Èric Ortuño
El pastisser de L'Atelier de Barcelona explica com es poden fer a casa els dolços típics de la Castanyada
1 min
El pastisser Èric Ortulo de L'Atelier de Barcelona explica com es fan els panellets de pinyons, xocolata, ametlla i cirera a partir de la massa del massapà.
Ingredients per a 21 panellets
Per al massapà
150 g sucre
200 g d'ametlla en pols
2 clares d'ou
2 rovells d'ou
- Primer barregeu la farina d'ametlla amb el sucre.
- Després afegiu-hi les clares d'ou i comenceu a barrejar-ho.
- Amasseu-ho ben bé fins que quedi una bola ben compacta i després dividiu-la en quatre porcions.
- Estireu el massapà, que quedi en forma de caneló allargat.
Ingredients per als panellets de pinyons
100 g pinyons
2 rovells d'ou
- Feu petites boles de massapà, de 20 grams aproximadament.
- Tot seguit mulleu els pinyons amb una mica de rovell de l'ou batut.
- Arrebosseu els panellets amb els pinyons.
Ingredients per als panellets d'ametlla
100 g d'ametlla filetejada
- Feu petites boles de massapà, de 20 grams aproximadament, amb l'ajuda de les mans.
- Arrebosseu-les amb ametlla filatejada.
- Amb un pinzell, pinteu-les amb rovell d'ou batut.
Ingredients per als panellets de xocolata
30 g perles de xocolata
30 g sucre llustre
10 g cacau
- Barregeu el massapà amb les perles. Per fer-ho, obriu la massa del massapà, poseu-hi enmig les perles i després tanqueu-ho.
- Feu petites boles de massapà, de 30 grams cada una aproximadament.
- Arrebosseu-les amb el cacau barrejat amb el sucre llustre.
Ingredients per als panellets de cirera
5 cireres confitades
50 g sucre llustre
- Feu petites boles de massapà, de 30 grams aproximadament cada una.
- Arrebosseu-los amb el sucre llustre.
- Poseu-hi mitja cirera a sobre.
Per a l'acabat final
- Poseu els panellets a sobre d'un paper sulfuritzat en una safata del forn.
- Coeu-los a 220-230º durant 6 minuts.