Com es fan els panellets de pinyons, xocolata, ametlla i cirera? Recepta del pastisser Èric Ortuño

El pastisser de L'Atelier de Barcelona explica com es poden fer a casa els dolços típics de la Castanyada

El pastisser Èric Ortulo de   L'Atelier de Barcelona  explica com es fan els panellets de pinyons, xocolata, ametlla i cirera a partir de la massa del massapà.

Ingredients per a 21 panellets

Per al massapà

150 g sucre

200 g d'ametlla en pols

2 clares d'ou

2 rovells d'ou

  • Primer barregeu la farina d'ametlla amb el sucre. 
  • Després afegiu-hi les clares d'ou i comenceu a barrejar-ho.
  • Amasseu-ho ben bé fins que quedi una bola ben compacta i després dividiu-la en quatre porcions.
  • Estireu el massapà, que quedi en forma de caneló allargat.

Ingredients per als panellets de pinyons

100 g pinyons

2 rovells d'ou

  • Feu petites boles de massapà, de 20 grams aproximadament.
  • Tot seguit mulleu els pinyons amb una mica de rovell de l'ou batut.
  • Arrebosseu els panellets amb els pinyons.

Ingredients per als panellets d'ametlla

100 g d'ametlla filetejada

  • Feu petites boles de massapà, de 20 grams aproximadament, amb l'ajuda de les mans.
  • Arrebosseu-les amb ametlla filatejada.
  • Amb un pinzell, pinteu-les amb rovell d'ou batut.

Ingredients per als panellets de xocolata

30 g perles de xocolata

30 g sucre llustre

10 g cacau

  • Barregeu el massapà amb les perles. Per fer-ho, obriu la massa del massapà, poseu-hi enmig les perles i després tanqueu-ho.
  • Feu petites boles de massapà, de 30 grams cada una aproximadament.
  • Arrebosseu-les amb el cacau barrejat amb el sucre llustre.

Ingredients per als panellets de cirera

5 cireres confitades

50 g sucre llustre

  • Feu petites boles de massapà, de 30 grams aproximadament cada una.
  • Arrebosseu-los amb el sucre llustre.
  • Poseu-hi mitja cirera a sobre.

  Per a l'acabat final

  • Poseu els panellets a sobre d'un paper sulfuritzat en una safata del forn.
  • Coeu-los a 220-230º durant 6 minuts.