BLOG GASTRONÒMIC

Les receptes de Gracia Linde: Plàtan amb reducció de vi negre

És una proposta innovadora amb aires asiàtics que us faran experimentar sensacions noves

Avui us proposo un postre diferent, divertit i curiós. Es tracta de menjar una fruita tan comuna com és el plàtan i afegir-hi un toc cruixent i dolç. Aquesta recepta tan innovadora té aires asiàtics que ens faran experimentar sensacions noves i, a més a més, per rematar el súmmum de sabor, crearem la millor reducció de vi que mai hem tastat. Facilíssim!


Els ingredients que necessitem són:

2-4 plàtans sencers.

Un paquet de fideus kataifi, que es poden trobar a qualsevol supermercat (són uns fideus molt fins i llargs blanquinosos).

Vi negre i mel per a la reducció.

Oli d’oliva i canyella


La preparació:

El procés no és gens difícil. Primer de tot, en una olla petita posarem el vi, sense por, mitja botella, ja que després perdrà volum. Quan ja hagi bullit una estona i quasi bé tot l'alcohol s'hagi evaporat (meitat del volum de vi que havíem posat), hi afegirem la mel. Hi posarem com a mínim unes 6-7 cullerades, i deixarem que segueixi bullint a foc mitjà-fort, remenant per evitar que es cremi. També posarem la mitja culleradeta de canyella. Per comprovar si la reducció està al punt, submergirem la cullera. Si queda pintada per la barreja, ja podem apartar-la del foc.

Un cop fet l'acompanyament, pelarem i embolicarem els plàtans amb els fideus. Per fer-ho estirem un manat prim de fideus, i començant per la punta del plàtan ho anirem enrotllant desviant-nos poc a poc per cobrir-lo sencer. Així amb tots.

Finalment, posarem oli a bullir en una cassola, i quan ja estigui calent, afegirem els plàtans embolicats. Vigilant que no es cremin, els torrarem, no gaire, només volem que agafin un to daurat, i els reservarem un cop llestos en un plat amb paper absorbent per eliminar-ne l'excés d'oli.

Tallarem cada plàtan per la meitat i afegirem la reducció.

Bon profit!