Jocs Europeus d'Estiu dels Special Olympics

Fórmula 1 i activitats de lleure per a la delegació andorrana a Bèlgica

Els esportistes visiten el circuit de Fórmula 1 de Heusden-Zolder i el poblat històric de Bokrijk

La delegació andorrana als Special Olympics europeus s'ha establert des d'aquest dimecres a la localitat flamenca de Heudsen-Zolder, en el marc d'allò que s'anomena programa 'host town', on diferents poblacions belgues acullen les delegacions del país i els ofereixen activitats per conèixer els seus costums, abans de desplaçar-se cap a la vila olímpica, a Anvers, on aquest dissabte comencen les proves esportives.

Després d'un viatge en avió fins a Brussel·les i la seva continuació per carretera a Heusden-Zolder, els andorrans es van acreditar i van contactar amb els voluntaris que els acompanyen durant tots aquests dies.

Les primeres activitats han inclòs una visita al famós circuit de Fórmula 1, que va acollir el Gran Premi de Bèlgica en deu ocasions i on l'històric Gilles Villeneuve va perdre la vida en un tràgic accident. Els esportistes van poder fer dues voltes al circuit com a copilots.

Però no només s'han realitzat activitats de lleure, des de dimecres la delegació andorrana també s'entrena amb normalitat i, a més, han estat rebuts oficialment pel comú d'aquest poble que neix de la unió d'altres dos, Heusden i Zolder, i que té una població multicultural, principalment pel passat miner que va portar a molts immigrants a establir-s'hi.

Després d'una visita a un centre de dia, del qual l'adjunt al cap de delegació, Elvira Nadal, en va destacar les "casetes per fer vida independent" de les quals gaudeixen els usuaris, dijous va arribar el moment de conèixer els voltants. El poblat típic belga de Bokrijk va servir a la delegació per aprendre sobre les cases i oficis del segle XIX.

Tot això abans del partit contra la selecció belga, primer test oficial per avaluar l'estat de forma de la delegació.