Jocs Europeus d'Estiu dels Special Olympics

S'inauguren els Jocs Europeus d'Estiu dels Special Olympics

La delegació andorrana ha participat aquest dissabte en la cerimònia d'inauguració dels jocs europeus d'estiu dels Special Olympics

Els dinou atletes andorrans desplaçats a Bèlgica per prendre part als Special Olympics europeus han participat aquest dissabte en la cerimònia d'inauguració celebrada al Heizel de la Expo de Brussel·les amb la presència de la reina Matilde de Bèlgica. Han compartit el moment amb 2.000 altres atletes, les seves famílies i col·laboradors i un miler d'entrenadors de 58 països diferents.

A l'acte també hi han assistit el president del Consell Europeu, el flamenc Herman Van Rompuy i altres membres de la societat belga, com l'expresident del Comitè Olímpic Internacional, Jacques Rogge.

La cerimònia ha comptat amb l'habitual desfilada dels atletes i l'encesa del peveter, després que la "flama de l'esperança" fes un viatge de 450 quilòmetres transportada per rellevistes per tota Bèlgica.

Després de la inauguració els atletes han tornat a la vila Olímpica, a Kempense Meren in Mol, per concentrar-se abans del començament de la competició, aquest diumenge, amb les proves de 'divisioning', destinades a classificar els atletes per categories, un pas molt important en l'esport paralímpic.