19 atletes andorrrans es desplacen a Bèlgica per participar als Special Olympics europeus

La delegació andorrana passarà quatre dies a Heudsen-Zolder per conviure amb la gent del país i conèixer els seus costums

Ara Andorra
2 min
La delegació andorrana dels Special Olympics europeus a Heusden-Zolder

Andorra la VellaLa delegació andorrana dels Special Olympics s'ha desplaçat aquest dimarts a la tarda a Anvers (Bèlgica), on a partir de dissabte comencen les competicions dels Jocs Europeus d'Estiu, que s'allargaran fins al 20 de setembre. L'equip està format per 19 atletes que participaran en les disciplines de natació, amb Jenifer Vílchez i Coraima Parrilla; atletisme, amb Nelson Gonçalves i Sergi Cuberes; bàdminton, amb Enric Adran i Domènec Calvet; judo, amb Rubén Prior i Pere Casal; boccia, amb Jordi Tarifa i Francesc Xavier Sánchez; i bàsquet unificat, amb Alberto Morales, David Ramón, Cristian da Sousa, Gerard Amat, Rubén López, Manel Escudero i Josep Rozas.

La delegació, que compta amb el suport de la Fundació Crèdit Andorrà, es completa amb Manuel Unzeta, cap de delegació, Elvira Nadal, adjunt al cap de delegació, i els entrenadors Leo Martínez (atletisme), Xavi Gómez (bàdminton), Alícia Aleix (natació), Toni Besolí (judo), Míriam Fernàndez (boccia) i Isaac Benchluch (bàsquet).

Fins a l'inici del campionat, l'equip passarà uns dies al poble de Heudsen-Zolder, en el marc del que s'anomena programa Host Town, on diferents poblacions belgues acullen les delegacions i els organitzen un programa de visites i activitats diverses per conviure amb la gent del país i conèixer els seus costums abans de desplaçar-se a la vila olímpica.

Per la Federació esportiva Special Olympics, l'objectiu de participar en aquests jocs és que els atletes discapacitats facin el millor paper possible, però alhora practiquin l'esport i facin una vida saludable, fomentin la cohesió d'equip i tinguin la possibilitat de viatjar i de relacionar-se amb altres cultures.

Els Jocs Europeus d'Estiu dels Special Olympics se celebren cada quatre anys, i es combinen cada dos anys amb els jocs mundials, que tenen la mateixa periodicitat. Enguany es preveu la presència de 58 països, 2.000 atletes i 4.000 voluntaris, que participaran en 11 esports diferents.

stats