Els corredors de l'Eufòria arriben amb comptagotes a l'avituallament de la Margineda

Seitons i una dutxa freda és la solució als 94 quilòmetres que porten recorreguts

El punt d'avituallament de la Margineda és el segon punt que els corredors de l'Eufòria es troben en el seu recorregut per poder agafar forces. A les 8.28 h d'aquest dijous ha arribat la primera parella de corredors, l'equip Les Crêtes Passe, format pel francès Nahuel Passerat i l'espanyol Julián Morcillo. Amb menys d'una hora, la parella ha reprès la competició i a dos quarts de dues del migdia ja havien arribat al pic Negre. A les 8.35 hores i a les 8.45 hores han arribat a la Margineda la segona i tercera parella de participants: l'equip txec i el basc. L'equip txec ha encapçalat la competició i ha arribat primer al pic Negre, a les 13 hores.

Tot i això, els participants de l'Eufòria van arribant amb comptagotes a la Margineda. Segons els organitzadors de la cursa, s'ha produït un distanciament horari i de quilòmetres molt notable entre parelles que no s'esperava. I, a més, els corredors porten dues hores de retard respecte a les previsions: la primera parella havia d'arribar a les 6 del matí i ha arribat a les 8.28 hores. El següent punt d'avituallament que tenen és al Pas de la Casa, on la previsió indica que la primera parella en arribar-hi serà la basca al voltant de les 21 hores.

Una vegada arriben a la Margineda, els valents de l'Eufòria aprofiten per menjar, prendre forces, dutxar-se i alguns tenen l'oportunitat de veure als familiars. La parella dels Eskaldats, formada per Josep Pera i Sergi Bañeras, han explicat que "la cursa està sent molt dura, s'està fent molt llarga i a més la calor no acompanya, però al cap i a la fi, ja sabíem on anàvem". Mentre reprenien forces amb seitons i 'sushi', els corredors descansaven asseguts al terra del gimnàs de la Margineda i es canviaven de roba després d'una dutxa ben freda. L'equip dels Eskaldats ha acceptat a un altre corredor perquè reprengui l'Eufòria amb ells, Salvador Vilalta de l'equip A+. Vilalta ha hagut de reprendre la cursa amb un altre equip, ja que el seu company, Esteban Monje, va patir una caiguda que li va causar 19 punts a la tíbia. En casos com aquest, on un dels dos participants es veu obligat a abandonar, l'altre opta a seguir la cursa amb un altre equip, ja que sol no pot fer-la. L'altre equip, per això, ha d'acceptar al corredor i comprovar que segueixi el ritme que ells porten.

Salvador Vilalta ha expressat que "de moment se sent perfecte, tot i que hi ha hagut un moment on he començat a barrinar molt i no sabia què fer"; tot i això, el corredor ha seguit amb la cursa i ha comentat que, "ja que era a Arcalís, què faré la resta de dies a Andorra?". Preocupats per la possible pluja d'aquesta tarda, els Eskaldats (amb Salvador Vilalta) han reprès l'Eufòria i tenen pensat arribar al Pas de la Casa cap a la matinada. Els voluntaris, organitzadors, fisioterapeutes i podòlegs esperen amb ànsia els corredors que queden per arribar del Bony de la Pica a la Margineda, que tenen com a màxim fins a les 7 del matí de divendres, sinó seran eliminats.