Publicitat
Publicitat

QUADERN DEL MOBILE

Dia 0: Batalla tecnològica entre operadores i presentació del nou telèfon de Samsung

ESPREMENT EL 4G. La cinquena generació de telefonia es definirà aquests dies a Barcelona. Mentre arriba -en cap cas serà abans del 2020- les operadores es dediquen a treure tot el suc al 4G, que alguns dels que llegiu això ja teniu ara. Telefónica va fer una demostració ahir amb serveis d’internet mòbil a 375 megabits per segon. Posteriorment, Vodafone va contraatacar recordant que ells ja ho tenen fa mesos, i fins i tot que han aconseguit velocitats encara més altes. A més, van presentar nous serveis de xarxa 4G: amb la nova modalitat Call+, abans de despenjar podrem saber per quin motiu ens truca l’interlocutor.

SAMSUNG VA A TOTES. El gegant coreà ha perdut la vergonya davant les inevitables comparacions dels seus smartphones Galaxy amb els del seu rival Apple. El nou S6 no només té cantells metàl·lics arrodonits com l’iPhone 6 i una versió amb 128 gigabytes de capacitat: també renuncia a la bateria extraïble. Això sí, per compensar-ho inclou de sèrie la recàrrega sense fils, i endollant-lo només 10 minuts proporciona 4 hores d’autonomia. Samsung no es va estar de destacar que l’S6 triga la meitat que l’iPhone a assolir el 100% de càrrega. Sortirà a la venda el 10 d’abril en dues variants de pantalla -una plana i l’altra doblegada cap als costats-. I per reblar el clau, a la presentació que van fer al CCIB hi van intervenir dues dones, que són dues més de les que surten a les presentacions d’Apple.

35 EUROS. L’ smartphone més espectacular d’ahir és el modest Orange Klif. La pantalla només té 3,5 polzades i la càmera 2 megapíxels, però l’operadora francesa el vendrà a 13 països d’Àfrica i el Pròxim Orient per només 35 euros, incloent-hi el servei de veu, missatges i internet durant sis mesos. Fa servir el sistema operatiu Firefox OS de Mozilla, basat en aplicacions web, i és una mostra de les possibilitats de desenvolupament econòmic i social que aporten les tecnologies mòbils assequibles.

BRAÇALETS. La resta dels smartphones nous són més aviat avorrits. Conscients d’això, les altres marques van donar més importància a altres dispositius: tant la coreana LG com la xinesa Huawei van presentar rellotges intel·ligents que semblen precisament això, rellotges, amb l’esperança d’animar un mercat que fins ara ha sigut poc receptiu. A més a més, Huawei va anunciar també un braçalet quantificador d’activitat i salut i uns auriculars de botó sense fils que també compten les passes de qui els porta posats. I HTC complementa el luxós smartphone M9 amb una polsera esportiva i un visor de realitat virtual.

PUBLICITAT
PUBLICITAT