Publicitat
Publicitat

Dia 4: el desgavell de sistemes de recàrrega sense fils i el mòbil polvorera

EL MÒBIL MÉS TRANQUIL. A l’estand de Mozilla hi hem vist els telèfons més barats, adreçats al Tercer Món, i també un dels més sorprenents. El Runcible té l’aspecte i la mida d’una polvorera de maquillatge acabada en fusta noble. Gràcies al sistema operatiu Firefox OS, les aplicacions són web i no privatives; per escriure a la pantalla es fan servir els gestos Graffiti dels ordinadors de butxaca Palm, i el millor de tot: no t’estressa perquè no té funció de notificacions. Sortirà a final d’any i costarà uns 600 euros.

CÀRREGA RÀPIDA. Assumit que la capacitat de les bateries creix molt més lentament que el consum dels mòbils que han d’alimentar, la indústria s’afanya a trobar solucions que, si més no, facin més còmoda l’inevitable operació de recàrrega. Els telèfons equipats amb els xips més recents de Qualcomm admeten carregadors ràpids que triguen la meitat que els convencionals, aplicant una tensió de 9 volts en comptes dels 5 volts habituals. Quan canvieu de mòbil, busqueu-ne un que ho permeti.

SOPA DE LLETRES SENSE FILS. L’altre sistema que facilitaria la recàrrega de bateries és no haver d’endollar el telèfon, però hi ha tres sistemes incompatibles. Els Galaxy S6 que Samsung va presentar diumenge funcionen amb dos d’aquests sistemes: el Qi -el que Ikea farà servir en els seus nous mobles- i el Powermat. Qualcomm, creadora del Rezence de l’Alliance for Wireless Power, s’ha passat tot el MWC explicant que el seu tercer en discòrdia és millor perquè es pot instal·lar en mobles més gruixuts i admet fins a vuit dispositius en la mateixa superfície.

L’‘SMARTPHONE’ FRANCO-PORTO-RIQUENY. L’intrigant Projecte Ara de telèfons modulars promogut per Google, en què l’usuari pot triar els components que s’adaptin més a les seves necessitats -com renunciar a la càmera a canvi d’una bateria més gran- s’ha vist només en un racó de l’estand de la marca francesa Yezz de mòbils genèrics, que és qui fabrica les unitats de la prova pilot que s’està fent a Puerto Rico. Per això un dels mòduls de mostra portava la bandera de l’estat.

ULLERES INDUSTRIALS. Passada la febre de les Google Glass, i en paral·lel amb els nous visors de realitat virtual de Samsung/Oculus i HTC Valve, al congrés tant Fujitsu com Sony han exposat ulleres de realitat augmentada per a aplicacions de muntatge i manteniment, que faciliten la tasca dels operaris indicant-los on han de posar els cargols. El manual d’instruccions, sempre a la vista.

PUBLICITAT
PUBLICITAT