Publicitat
Publicitat

QUADERN DEL MOBILE

Dia 2: Ginys per a nadons i un Samsung més car que un iPhone

BLACKBERRY VOL SER MULTIPLATAFORMA. L’empresa canadenca diu que ja torna a guanyar diners perquè s’ha concentrat en les comunicacions segures per a professionals. El president, John Chen, reconeixia ahir que el seu futur és en el software, i aquest any oferirà les funcions de productivitat, comunicació i col·laboració i seguretat dels seus mòbils en forma d’aplicacions per a Android, iOS i Windows, com ja fa amb el xat BBM. Però com que si deixés de fabricar telèfons la donarien per morta, també va anunciar nous models, començant pel taulèfon Leap, amb pantalla de cinc polzades, que costarà 275 dòlars.

EL MÒBIL QUE ET MIRA ALS ULLS. Ahir destacava les millores dels lectors dactilars, però la firma japonesa Fujitsu va un pas més enllà. Al congrés exposa els prototipus d’un telèfon i una tauleta que identifiquen el propietari reconeixent l’iris, tan o més personal i intransferible que l’empremta.

PER NO PERDRE LA PISTA DELS FILLS. Telefónica vendrà el rellotge localitzador FiLIP, pensat per a nens d’entre 4 i 11 anys. Mitjançant una aplicació mòbil, els pares poden saber on és el seu fill, perquè el braçalet disposa de GPS, wifi i targeta de mòbil. Es pot configurar per comunicar periòdicament la posició o bé consultar-la quan es vulgui. El nen pot trucar i rebre trucades i missatges de cinc persones de confiança. Té un botó d’emergència que les telefona simultàniament a totes i comunica amb l’interlocutor que despengi abans. AT&T ja ven el FiLIP als EUA per 149 dòlars més una quota de servei de 10 dòlars mensuals.

UN SIMULADOR DE MARE. El BabyBe és un petit matalàs anatòmic de gel inflable que transmet físicament als nadons prematurs la respiració, el ritme cardíac i la veu de la seva mare mentre són dins la incubadora. Segons els seus creadors, els infants es recuperen més ràpid gràcies al manteniment del vincle físic amb la mare, que s’ha de posar al pit un captador amb forma de tortuga. És un dels objectes connectats amb microordinador Edison que Intel presenta al seu estand del congrés.

EL GALAXY S6 JA TÉ PREU. Diumenge Samsung es va reservar un detall del seu nou smartphone emblemàtic: el preu. Ahir vam saber que el model convencional costarà 699 euros (amb 32 GB), 799 amb 64 GB o 899 amb 128 GB. Per la variant Edge, amb pantalla corbada als costats, caldrà pagar 150 euros més: el model de més capacitat costarà 1.049 euros. Sí, 50 euros més que l’iPhone 6 Plus. La marca coreana té l’autoestima molt alta.