28/11/2010

Empatx de missatges digitals

1 min

Facebook ha anunciat que oferirà als seus 500 milions d'usuaris una bústia del tipus nom@facebook.com per gestionar totes les seves comunicacions, ja siguin per SMS, missatge privat o xat. La més popular de les xarxes socials pretén que hi passem encara més temps: ja no ens caldrà sortir de Facebook, els que encara no hi són ens podran escriure des de fora.

Qui més qui menys té dues adreces de correu, telèfon mòbil per als missatges de text, un compte de missatgeria instantània i participa en alguna xarxa 2.0. Cadascú els fa servir de manera diferent: uns et piulen un missatge directe al Twitter i els altres t'envien un e-mail. Cada cop hem de tenir obertes més orelles digitals.

Aquest nou trànsit paral·lel de missatges carrega encara més el correu electrònic tradicional: les webs socials t'avisen per e-mail quan algú t'hi escriu en privat. I el volum de correu augmenta: segons Radicati Group, el 2009 es van enviar al món 250.000 milions de missatges de correu cada dia. Ara bé: el 86,6%, diu Symantec, són brossa. En això, el nou correu de Facebook ens pot ajudar, donant prioritat a les comunicacions dels que considerem amics.

stats