14/02/2011

Mobile World Congress, primer assalt

2 min
Playstation, Microsoft

El Mobile World Congress comença formalment avui a la Fira, però algunes grans empreses es van avançar ahir presentant les seves novetats. Sony Ericsson va desvelar l'esperat Xperia Play, que reuneix les funcions d'un smartphone i les de la Playstation. La guerra dels videojocs es trasllada als mòbils, un territori obert per Apple amb les aplicacions per a l'iPhone. El nou telèfon permetrà jugar als jocs de Playstation en xarxa, en competència directa amb la plataforma Xbox Live, de Microsoft, que acaba de fitxar Nokia. Sony Ericsson ha presentat dos smartphones més amb sistema operatiu Android i teclat qwerty físic.

Les novetats de Samsung també fan servir Android, el sistema operatiu mòbil promogut per Google. La primera és un nou tablet Galaxy Tab amb pantalla de 10,1 polzades -que s'avança a la segona versió de l'iPad d'Apple-, que s'afegirà a l'existent de 7 polzades però incorporant la nova versió Honeycomb 3.0 d'Android, més adaptada a aquest format de dispositiu, i processador de doble nucli. Arribarà a la primavera i la vendrà Vodafone. La segona és el Galaxy S II, un smartphone tàctil de 8,5 mil·límetres de gruix que es començarà a comercialitzar abans de l'estiu.

El conseller delegat de Nokia, Stephen Elop, es va concentrar a respondre a les reaccions negatives sobre el pacte amb Microsoft anunciat la setmana passada, insistint que la col·laboració crearà un nou ecosistema d'aplicacions i serveis mòbils competitiu amb els d'Apple i Google. Sense donar-ne més detalls, Elop va assegurar que abans de final d'any sortirà al mercat el primer mòbil Nokia amb sistema Windows Phone, que un equip conjunt de les dues empreses ja desenvolupa a Islàndia.

Al mateix hotel on es concentrava el Reial Madrid abans del partit amb l'Espanyol, una quarantena d'empreses oferien les seves novetats, des de l'Anti Sleep Pilot, una aplicació d'iPhone que distreu els conductors per evitar que s'adormin al volant, fins a SnapKeys, un teclat virtual per a mòbils tàctils que prediu el que l'usuari vol escriure.

stats